2022-06-24 54 瀏覽
💖呢間馬來西亞🇲🇾菜好出名,上次經過荃灣分店已經好想食。今日趁佢啱啱開門就衝入去🏃‍♀️,就唔驚迫爆🈵️要等位!1️⃣百吉爹肉骨茶(豬手仔)🍖 $56 (白飯 +$18)💖肉骨茶係佢哋嘅主打菜之一,最特別嘅係肉湯🥣同藥材嘅平衡,保留到肉湯嘅鮮香,藥材味唔會太濃,仲可以無限♾️添飲!我要左豬手仔,肉質軟但唔爛,骨膠原滿滿,Q彈嘅口感配上自己調配嘅醬汁好送飯。可以加錢配白飯🍚或者油炸鬼,碗飯真係好鬼大🤣,肯定夠飽🤰🏻。2️⃣馬來西亞拉茶(熱)🧋$26💖推薦!拉茶係馬來西亞特色奶茶,融合左水、茶🍵同煉奶,再係兩個杯度拉黎拉去,令奶茶起泡🫧,口感會更細緻。因為加左煉奶,所以味道會較其他奶茶更重香甜奶味🥛。面頭有層泡沫,令奶茶飲落順滑。(題外話:佢嘅茶杯都好有feel🥰!)💖其實佢哋有好多菜式我都想試🥹,特別係椰香咖央多士🥥同怡保白咖啡☕️。不過剩係得一個胃🤣,下次要黎試埋!

1️⃣百吉爹肉骨茶(豬手仔)🍖 $56 (白飯 +$18)

2️⃣馬來西亞拉茶(熱)🧋$26