已經係第三次黎食第一次係咁岩經過九龍城, 漫無目的咁行, 睇下有邊間野想食, 咁岩女朋友想飲湯, 見到譚點門口貼住D燉湯相就入左去試, 點知一試又幾好味喎, 所以之後兩次日頭經過九龍城都入左黎食, 貪佢D野食多數都係二人份量, 唔係咁肚餓口痕痕都可以入去食少少野三次都係兩點幾三點左右去, 頭兩次都唔使等位, 可能今次係公眾假期, 等左10分鐘, 都可以接受, 唔似得添好運個D24小時都大排長龍, 所以到今時今日我都提唔起勁去試添好運餐牌一覽, 依稀記得好似會不定期轉少少款式寫到又凍頂觀音王又剩, 唔好抱有期望, 你當係普通茶包既貨色今次亦都唔係好肚餓, 所以只點左好少野食, 三款點心兩款湯食物方面, 首先做到點心既首要條件, 樣樣野都新鮮熱辣, 即叫即蒸黑魚子花菇蒸燒賣呢個燒賣確係好味, 黑魚子雖然食落同出面既蟹子燒賣分別不大, 但賣相特別已經令食慾先開, 蝦亦都新鮮, 花菇亦十分足料呢個燒賣值4.5分炸雲吞亦都係熱辣辣, 個人偏好煎炸香口野 (不過唔鐘意食糖醋所以無試個汁)4分青芥脆蝦一口漢堡仔創意點心, 叫黎試下. 其實普普通通啦, 兩塊面包夾住舊炸蝦囉, 如果個漢堡包烘得脆脆地的
譚點門口
已經係第三次黎食

餐牌一覽, 依稀記得好似會不定期轉少少款式
今次亦都唔係好肚餓, 所以只點左好少野食, 三款點心兩款湯

呢個燒賣值4.5分
炸雲吞
4分
青芥脆蝦一口漢堡仔
創意點心, 叫黎試下. 其實普普通通啦, 兩塊面包夾住舊炸蝦囉, 如果個漢堡包烘得脆脆地的話會更加好
3分

木瓜燉花生雞腳湯
雖然係食點心, 但係最愛都係佢個湯, 濃味一族既我, 實在覺得個湯十分正, 次次都飲
今次叫左木瓜燉花生雞腳湯同埋西洋菜陳賢, 都算足料的
女朋友都鐘意飲, 不過覺得加左少少味精落去
但係阿媽我對你唔住, 我都係鐘意飲味精湯多過你D老火湯

2011-05-02
10 分鐘 (堂食)
譚點門口
木瓜燉花生雞腳湯