2021-08-14
放工後與朋友去咗中環呢間酒吧chill吓,酒吧環境又大又闊落,座位以卡座形式設計,成班朋友可自成一角咁玩,超正🤩除咗有自家調配嘅獨特cocktail外,仲有無酒精嘅特色茶飲供應,喺度hea返幾粒鐘都咪話唔爽😌🍸Tung Ling Fei($128)呢杯係加入咗Espresso等調配嘅cocktail,咖啡同liquor嘅比例調配得恰到好處,味道唔會偏重係其中一方;肉桂條輕輕燒過後帶點炭香之餘,亦能將玉桂本身嘅香味提升,再伴以橙皮同飲,味道帶有淡淡嘅肉桂香及橙皮嘅清新,幾易入口又夠特別,難怪店員極力推薦呢款cocktail👍🏻另酒精濃度相對較高,比較啱男士及愛啡之人!🍸Have You Met Ted($138)呢杯cocktail以港式奶茶加dark rum調配,酒味偏淡,奶茶味偏重,感覺似飲緊帶少少酒味嘅珍珠奶茶😂另珍珠比一般偏細粒,口感亦較煙韌,整體都幾有特色👍🏻始終呢杯酒精濃度較低,而且相對較甜,女士應該會較鍾意❤️🍹Pineapple, Lime, Jasmine($68)🍹Passionfruit, Orange, Jasmine($68)呢系列嘅mocktail以新鮮水果及茶
🍸Tung Ling Fei($128)
🍸Have You Met Ted($138)
呢系列嘅mocktail以新鮮水果及茶底製成,其中一杯以菠蘿、青檸及茉莉花茶調配,菠蘿味相對香濃,而且每啖都飲到菠蘿果肉;另一杯則以新鮮熱情果、橙及茉莉花茶調配,熱情果味比較突出,亦飲到清新嘅橙味!兩杯感覺好相近,味道同樣都係酸酸甜甜又不失茶香👍🏻另每次飲嘅時候,亦可聞到乾花花香,而且又好啱打卡📸
🫐🥭🍉BMW($450)