2023-04-29 72 瀏覽
💡特色cocktail酒吧上網碌碌下,完全比餐廳既特色cocktail吸引左黎試一試。餐廳環境都好舒適,放工同朋友黎食野、飲野、打卡既好選擇。🍽️ 甘筍蕃茄湯餐湯質地濃厚,味道好balance,亦都冇甘筍個隻草青味,不錯。🍽️ 煙三文魚配西班牙火腿煙三文魚嘅解凍唔錯,都幾大塊,西班牙火腿鹹香,食完食返沙律菜清返個口岩岩好。🍽️黑松露薯條薯條略粗身,食到少少外面脆,入面少少薯蓉既感覺。黑松露醬一入口就好香,個人喜歡點黑松露多過茄醬。🍽️香烤美國頂級肉眼扒肉眼扒揀咗五成熟,煎得岩岩好,色澤都好靚,重牛味。配菜有蘆筍同煎香既蕃茄。🍽️ 西施餐廳有四大美人為題嘅Cocktail,款款味道都唔同,今次揀咗西施,上碟係古色古香嘅酒樽,主調係tequila 同martini,加上熱情果同綠茶,少少酸微微,又唔會太烈。🍽️ 楊枝甘露餐廳既楊枝甘露真係成碗連湯匙禁上,除左跟足有原粒芒果、柚子甜甜酸酸之外,食落係芒果sorbet底、橙汁,加慢慢浸出黎既rum同plum wine味,成件事就變到超級打卡able!
💡特色cocktail酒吧

🍽️ 甘筍蕃茄湯