🍸尖沙咀聚會推介的酒吧餐廳🍑尖沙咀的so bar都是朋友推介我去,放工大約7點去到人不算多,因爲是餐廳酒吧,環境不會過暗,樓底高+多層酒吧櫃顯得空間感好大💓✨️餐廳有一系列自家特色的Cocktail和Mocktail,無酒精系列$58起就有~見到隔離叫都打卡喲 店員都係年輕男店員~態度有禮服務好ʕ•̫͡•ʕ*̫͡*ʔ.••┈┈┈••••┈┈┈••✨馬來當歸燒春雞 $178打算先叫一個主菜,上碟的燒春雞巨型得被嚇一跳的程度😎(褒義)燒得非常滑溜而入味,分量都比平日其他餐廳見到的要大,2-3個人分享最適合!性價比超高的一個選擇~雞胸肉部分都不會乾身依然細嫩!✨燒鰻魚 $98完全無骨~軟軟的入口融化,係同我日本食的風味一樣 厚肉值得叫Σ(•̀ω•́ノ)ノ✨燒雞泡魚乾 $68正常發揮,唔好見好似好細碟,實際條數好多,配cocktail傾偈好選擇🍸 Peachy sex $118 🍑🍑Peach Puree, Oolong Gin, Peach Ligneur, Elderflower Liqueur, Orangr Juice Lemon Juice, Grapefruit Bitter被名字吸引叫了這杯p
🍸尖沙咀聚會推介的酒吧餐廳🍑

••┈┈┈••••┈┈┈••
✨馬來當歸燒春雞 $178
馬來當歸燒春雞

性價比超高的一個選擇~雞胸肉部分都不會乾身依然細嫩!

✨燒鰻魚 $98
燒鰻魚

✨燒雞泡魚乾 $68

🍸 Peachy sex $118 🍑🍑
Peachy sex

被名字吸引叫了這杯peach蜜桃的~甜甜的但不是甜膩的感覺 ଘ(੭*ˊᵕˋ)੭*個人覺得酒味比我想象中重,但整體濃度不高是喜歡果香的人好選擇喲☺️✌🏻

🍸 Heart beat $128
Heart beat

Hachi Rice, HKB, Watermelon Juice, Watermelon Ligurue, Cacao Liqueur, Lemon Juice, Syrup

竟然係插住原片西瓜的Cocktail!西瓜控記得一試~🍉🍉
••┈┈┈••••┈┈┈••
🔖So Bar
尖沙咀加連威老道10號加威中心地舖

評分 ⊂₍ •ᴥ• ₎っ💕:4.2/5
#kurin私心推介

環境舒服服務好,我叫的每一款食物都滿意超乎想象的好味~fusion風 可以encore!

想睇更多我既食評同分享 記得follow同like我ig @puddingfoodhk ๑ºั╰╯ºั๑啦🍮
馬來當歸燒春雞
燒鰻魚