2020-11-28 41 瀏覽
酒吧係以舊香港為主題,裝修有80、90年代feel🇭🇰,而菜式都係以中西日式既fusion 菜為主,都幾特別!呢到有好多款手工啤,岩曬同朋友黎飲野吹水🍻仲要係黃店黎架!💛潮州酸菜蒔蘿雙籽三文魚他他配香脆雲吞皮($128)酸菜配三文魚真係好新穎,食落又出奇地夾😝三文魚他他喺充滿古風嘅陶瓷器皿內顯得格外高貴,入面除左三文魚籽外,仲有滿滿嘅三文魚粒同飛魚籽😋雲吞皮炸到脆卜卜,夾埋一齊食好正啊🥰先炆後煎和牛面額,芥蘭粒配啖啖風味煎腸粉($182)真係無諗過和牛面頰都可以配埋腸粉一齊食🤩未食之前已經聞到好大陣XO醬味😍腸粉表面煎到好香脆,牛面額肉質尚算軟腍,食落非常入味🥰不過朋友就覺得有啲辣🥵唔食得辣嘅朋友要注意啦‼️🌶24小時慢煮伊比利亞叉燒配九州溫泉蛋,韓國紫菜、香噴噴香蔥豬油撈飯($178)呢個飯係餐廳嘅招牌菜,咁當然要試下啦😎 叉燒肥瘦均勻,紫菜加溫泉蛋撈飯一直都係無敵嘅配搭😋簡直無得輸!飯底仲撈埋豬油同秘製醬汁,食落好惹味🥰不過就唔太食到豬油味🤭黃金脆炸雞配泰式辣醬($92)雖然炸得唔太香脆,但雞肉嫩滑多汁!一定要提嘅就係佢嘅泰式辣醬!款辣醬酸酸辣辣之餘仲有陣薄荷味,配埋炸雞食完全消除左

潮州酸菜蒔蘿雙籽三文魚他他配香脆雲吞皮($128)

先炆後煎和牛面額,芥蘭粒配啖啖風味煎腸粉($182)

黃金脆炸雞配泰式辣醬($92)
雖然炸得唔太香脆,但雞肉嫩滑多汁!一定要提嘅就係佢嘅泰式辣醬!款辣醬酸酸辣辣之餘仲有陣薄荷味,配埋炸雞食完全消除左嗰種油膩感😚

開心果露($68)
小編好鍾意食開心果甜品🤩呢個甜品嘅開心果味真係好濃郁,食落好驚喜🥺每一啖都充滿非常濃厚既果仁味,入面仲有幾粒丸子,煙煙韌韌有咬口,我會比滿分🥳💯

#大大力懲罰黃店💛
何蘭正 (中環)
📍中環蘇豪卑利街65-65A號地舖

抵食指數:😚😚😚😚😚😚/10