2023-09-27 23 瀏覽
如果以台式拌麵黎講,KiKi麵屬於其中一個我都幾鍾意食既牌子,而最近都開左好多分店。最近就去左尖沙咀分店既【KiKi滷麵】叫左個外賣。尖沙咀分店主打外賣,但都有兩三個位可以係到食,但會少少窄。選擇困難症可以叫招牌套餐,但因爲我有D食材唔食,所以就叫左自由配啦。 百頁豆腐、甜不辣、花枝丸、牛筋、粗麵配特色獨家香葱鵝油。百頁豆腐、甜不辣、花枝丸、牛筋(配菜)就一早已經滷好,放入雪櫃,但點完餐之後就會加熱返,而麵係新鮮煮,之後再拌。全部都滷得好入味,但又唔會太鹹,香葱鵝油拌麵非常香,而且好重葱味。分量非常多。 寒天晶球蜂蜜茉莉綠茶:寒天晶球同蜂蜜俾得一D都唔小氣,非常refreshing。
外賣自取