2021-07-24
今日早左收工經過灣仔,之前朋友介紹依間特色卷物唔錯,就諗住外賣返去同屋企人食😋雖然間鋪門面唔大,但係勝在佢logo易認,好快趣就搵到間鋪。因為五點幾去到,店裏面冇咩客人。雖然店裏面座位唔算多,但係睇落都坐得都舒服。收銀枱前螢幕都可以睇到餐牌。舖頭有好多款特色飯卷可以揀,亦都可以自己自創啱自己口味嘅卷物。最後因為我懶得去諗,最後起餐牌上面揀咗兩款特色卷物。首先我揀咗依個Mango Dynamite。芒果好甜,帶少少酸,加埋中間嘅炸蝦一齊食,食落去好Fresh,唔會覺得好油或者好漏。第二隻卷物我叫左依個Beef-Iyaki。卷物中間有韓國街邊成日見到嘅炸魚片,亦都塞滿咗好多Juicy牛肉,一邊食一邊漏汁,好正🤤 同埋依隻卷偏大嚿,女仔可能要分開幾啖食先食得晒。總括而言,依間小舖所買嘅卷物,老闆都有比心機諗點樣mix and match,味道都唔錯,值得推介!
收銀枱前螢幕都可以睇到餐牌。