2019-06-15
同朋友去到尖沙咀食飯,見到有間幾特別嘅韓國餐廳,有好多pizza食,就一齊入咗去,仲有得飲番幾杯添!南瓜蟹肉軟殼蟹意大利飯意大利飯嘅賣相相當好,份量大,而且周圍亦都有唔同嘅乾果同提子乾點綴。味道方面,佢嘅汁唔算太濃同杰,亦都食到南瓜嘅清香,食落唔會覺得非常油膩。另外軟殼蟹嘅份量都算幾多,可以食到有蟹嘅鮮味,飯入面亦都有啲蟹肉同南瓜,兩者配搭得相當得宜。薯角炭燒雞肉芝加哥薄餅呢個薄餅嘅賣相好靚一望好似一個甜品咁但實際上佢一個鹹嘅pizza嚟。周圍亦都有啲杏仁片裝飾。薄餅邊更加有芝士,可以做到拉絲嘅效果。 台中間嘅餡料有照燒汁嘅雞肉同薯角,食落幾惹味。 係我嘅推介嘅一款食物!DrinksThe hand and apple cider係一款相當正常嘅apple cider,味道幾甜,絕對容易入口。Passion fruit soju cocktail依款cocktail味道都幾甜,加上燒酒,酒味其實都算澧。但係酒精嘅含量相信唔高, 酒量較錢嘅朋友都可以叫。整體價格合理,非常推介大家黎食好有特色chicago pizza🤗
南瓜蟹肉軟殼蟹意大利飯
薯角炭燒雞肉芝加哥薄餅