2022-10-21
.放工去登龍街睇下有咩好食,比我發現呢間新餐廳—Mr. K Pizza N Chicken🍕環境乾淨,有梳化卡座,坐得幾舒適🫶🏼Mr.K 蕃茄芝加哥薄餅 9” ($198)(乾番茄.烤雞.磨菇.煙肉.雙倍水牛芝士.羅勒.巴馬臣芝士.番茄醬.黑糖邊)即叫即焗,上枱個陣聞到好香黑糖味😍薄餅配料非常足料,幾層水牛芝士,拉到長長芝士絲,烤雞磨菇煙肉等等都好入味,蕃茄味香濃。以為薄餅配黑糖餅邊會怪?原來夾架,成塊pizza食落甜甜地酸酸地都幾特別,餅底亦加左穀麥,焗出黎會啡啡地色,芝加哥系列既薄餅食落比較煙韌,如果想食脆身啲可以揀手工薄餅系列。經典甜辣炸雞 半份 ($128)跟足韓國炸雞配方,炸出黎既雞外脆內嫩,不油膩,雞肉嫩滑,又夠juicy,配上經典甜辣醬最好食!青蘋果特飲 ($48)唔會好甜,有少少似梳打口感,杯邊仲綑哂鹽,好特別。薑味汽水 ($25)Watsons個款👍🏼整體來講食物味道都幾好,有質素又特別,pizza有唔同口味選擇,同平時食開既唔同👍🏼店員服務態度又好好,熟悉餐廳既products又會比啲推介我地👍🏼
環境乾淨,有梳化卡座,坐得幾舒適🫶🏼
Mr.K 蕃茄芝加哥薄餅 9” ($198)
經典甜辣炸雞 半份 ($128)
青蘋果特飲 ($48)
唔會好甜,有少少似梳打口感,杯邊仲綑哂鹽,好特別。
薑味汽水 ($25)
Watsons個款👍🏼