2024-01-23 424 瀏覽
一進這家台式火鍋店,感覺就算係人來人往嘅週末,都一樣舒服得嚟!揀咗刈菜蚵仔湯底,幾清新,啱曬喺嘈嘈雜雜嘅城市中搵到呢種清靜嘅感覺。首先嗌咗幾款熟食試下,阿個台灣香腸,咬落去味美多汁,小籠包啖啖肉,鹽酥雞口感多層次,中間間間有啲咸香,外面包住一層薄薄酥脆。阿囉,就算係肉食愛好者都唔可以錯過阿嬤燒酒雞,食落去真係滑過保養品,味道夠哂鮮。㗎啱㗎啱,羊肉卷就啱晒喜歡啖啖肉原味嘅食客,嗰少少野味仲真係增咗幾分滋味。話說返嚟,鯛魚片真係新鮮得滑,係海鮮控嘅好選擇。我都特別鍾意嗰啲新鮮海蝦同埋海蜆,實在夠晒爽口,一啖一個,直頭仿如海洋直送。犇殿嘅牛肉種類,呀喂,嚟到就係該死守牛肉戰線。各式各樣牛肉任你揀,黑毛牛肩胛肉吃落特別有嚼勁,雪花牛嘅油花分佈均勻,厚薄啱啱好,健康又唔失味。食到咁豐富,想吃甜品嘅心都出咗嚟。幸好,嗰杞子芋圓同涼粉絕對係完美收場,又得甜,又唔膩,食完之後少少甜意喺心口留住。今次嚟呢度搞邊爐,真係食得開心,食得滿足!🥢😊🍜