2024-10-09 1798 瀏覽
今日同阿女行經奧海城嘅犇殿台灣火鍋 ,發現佢出咗一個好吸引嘅優惠....犇殿為滿足牛牛愛好者,會不時推出驚喜優惠及食品🥰,今期舉行日本JA全農和牛嘉年華,鹿兒島黑牛日本一嘅A5和牛餐😍。套餐包括日本A5和牛半公斤(2位) ,任食精選肉類、台灣美食、海鮮、丸類、蔬菜、甜品、生果及飲品等。現時做緊限定優惠買一送一(即2位$598),真係好抵好吸引😍。鴛鴦湯底 +$30美白凝膚牛乳鍋入面有雜菇、秋葵,帶着淡淡的奶香味😋。台式濃香沙茶鍋沙爹味濃郁,基本上淥任何食物,不用加其他醬汁,已經十分惹味😋。A5和牛🐃色澤粉嫩鮮紅,霜降均勻,輕輕灼熟,口感軟嫩,入口即化,牛味香油味濃,勁好食🤤。其他肉品質素同樣出色,質感柔軟,美國極佳牛肩胛、澳洲特選牛肉、上選安格斯牛肉,這幾款同樣肉味濃厚😋。豬梅花🐖口感爽滑,帶陣陣油香味。羊肉卷🐏完全冇騷味,質感柔軟嫩滑😋。海鮮新鮮甜美,墨魚仔🦑及海蝦🦐爽口彈牙,墨魚滑及魚青滑打至起膠,口感Q彈鮮甜😋。自助區方面:丸類及蔬菜🥬選擇勁多,最特別係有凍海鮮盤(有海蝦、蜆及青口)。仲有吸引嘅台灣小食,最特別係現場即煎嘅夜市攤檔(18:30-20:30),攤檔嘅夜市小食有蚵仔煎

鴛鴦湯底 +$30
美白凝膚牛乳鍋
入面有雜菇、秋葵,帶着淡淡的奶香味😋。
台式濃香沙茶鍋

自助區方面:丸類及蔬菜🥬選擇勁多,最特別係有凍海鮮盤(有海蝦、蜆及青口)。仲有吸引嘅台灣小食,最特別係現場即煎嘅夜市攤檔(18:30-20:30),攤檔嘅夜市小食有蚵仔煎、台灣腸、韭菜餅和芋頭糕😍。

甜品和飲品嘅選擇唔算多,但竟然有Movenpick雪糕飲食🤤。

另外,犇殿全新推出了 「堂食台式自助餐 」!平日除咗可選擇火鍋放題,亦可選擇台式自助餐 ! 午市$98 ,晚市$138,1小時用餐時間,而午市及晚市火鍋放題,都包埋台式自助餐,不另收費!
2024-09-30
2024-10-19 1283 瀏覽
晚市火鍋放題套餐,澳洲M9和牛,每位$400左右,對比其他台式自助火鍋,佢晚市套餐得90分鐘,以為都夠時間,原來食起上嚟真係好趕。呢一點牛大人做得比較人性化。另外,佢有啲嘢係要掃QR code落單,落單會限數量,每份嘅數量就等於人數,例如2個人去,一份蜆就係一隻,每次落單最多落15份,可能會話,『咪落多兩次囉~』 錯,佢見你重複落單而又未出嘅嘢佢係唔會再嚟,跟住就次次嚟得一半,例如我四款食物,佢只會嚟兩款,就係咁,我90分鐘內只係成功落咗三次單,仲要唔係所有嘢都嚟齊。。。而你想搵佢啲職員問或者叫佢哋加湯,嗌四五次先會有一個人應你。未試過食台式火鍋食得咁趕,另外食物款式其實都唔夠牛大人多,性價比好低,佢絕對唔難食,啲牛都好靚,不過一定唔會再去最後一樣,商場個廁所超級遠,直程喺同層嘅另一邊,如果食食吓要去廁所,正常人腳程每次來回都要10~15分鐘,仲未計排隊,啲時間就係咁用咗。。。。坊間咁多選擇,一定唔會再去呢間

2024-10-18
天氣終於都開始涼啦😍系時侯又要出去瘋狂打邊爐啦💕-聽到🌟犇殿🌟呢排有個期間限定既日本JA全農和牛嘉年華,超正既日本A5 和牛餐都只係優惠價$598,仲要買一送一咁鬼抵‼️前晚就已經同朋友過去幫襯左🥰個餐包含左足足半公斤、油花超靚又粉嫩、堆到成座山咁既日本A5和牛,睇到都覺得好震撼‼️ 食落軟嫩多汁牛味濃,絕對系高汁之選😍湯底我哋揀咗個好有特色既美白凝膚牛乳鍋,湯頭雪白又夠濃,隱隱透出既奶香味,感覺滋補又對皮膚好💕除咗A 5和牛之外,個餐仲包埋美國極佳牛肩胛肉、澳洲特選牛肉、上選安格斯牛肉、美國牛板腱、牛胸爽、美國豬梅花、紐西蘭羊肉巻、阿嬤燒酒雞⋯⋯等等既肉肉任叫任食😋妥妥-個食肉獸既朋友仔食得好鬼爽😆個餐另外仲有埋海班片、鯛魚片、墨魚仔、海蝦、海蜆、墨魚滑、魚青滑等等既海鮮同多款✨台灣美食✨(eg:台灣鴨血、逢甲米血糕、厚切午餐肉、十三香滷三寶、老街蜂果豆腐、百頁豆腐、台式魚餃、手工蛋餃、福建燕餃、響鈴卷)可以自助落單,種類夠哂豐富‼️台式區入面除咗有滷肉燥,仲有台灣腸、蚵仔煎等等既台灣美食,好似去咗台灣夜市掃街咁☺️調味區乾淨又企理,基本既蔥、蒜蓉、辣椒、芫荽都有齊。飲品櫃都算幾大,茶類、汽
天氣終於都開始涼啦😍系時侯又要出去瘋狂打邊爐啦💕

調味區乾淨又企理,基本既蔥、蒜蓉、辣椒、芫荽都有齊。

飲品櫃都算幾大,茶類、汽水、啤酒等等既大路飲品都有成20款可揀;冷凍區入面既菜蔬類、丸類同腸類亦都有幾十款選擇😋

甜點區除咗有多種切好左既水果(西瓜、火龍果、哈密瓜)同蛋糕,仲有超有口感既芋丸同糖水🥰

想輕鬆回本記得要留意埋佢地既雪糕區,口味、種類都幾多,最正系連Häagen-Dazs、movenpick都係任食㗎‼️小妹見到都忍唔住食左兩、三杯‼️輕輕鬆鬆就回晒本‼️正‼️

❤️而家仲有全新推出既堂食台式自助餐‼️午市98,晚市 138,1小時用餐時間,平日除咗可以選擇火鍋放題,亦可選擇台式自助餐‼️

而午市及晚市火鍋放題,都包埋台式自助餐,不另收費!‼️真心平靚正丫‼️

🛑犇殿台灣火鍋

📍大角咀海泓道1號奧海城3期UG樓
UG59-65號舖

港鐵奧運站D3出口
《香港必食日本和牛|犇殿》 @taiwanbussanhotpot日本JA全農和牛嘉年華,再加上台式自助餐,滿足火鍋放題之餘,仲有多款台灣小食😍咁正點可以唔捉埋男朋友去試吓‼️-‼️期間限定A5和牛套餐‼️$598買一送一鹿兒島黑牛日本一,兩位有半公斤日本A4和牛,再加上放題任食其他款式嘅肉類、海鮮、台式小食同火鍋配料,滿足邊爐癮之餘仲好似去咗台灣夜市咁🫶🏻🫶🏻-兩位半公斤A5和牛,對到成座山咁,油花均勻入口即溶真係好正,我哋兩三下就清晒,而其他任食嘅肉類質素都好高,最愛上選安格斯牛肉好軟滑又好重肉味。海鮮方面都有好多選擇,多款魚片、魚滑、仲有新鮮海蝦等👍🏻-佢台式放題當然唔少得台式小食,椒鹽粟米、炸芝麻球、炸餃子等等全部都金黃酥脆,食唔停好邪惡。我哋仲試咗胡椒餅同台灣香腸,真係超級滿足😌-而家去犇殿都唔一定要打邊爐😂😂🫶🏻全新推出咗台式自助餐,就算唔想食火鍋,午市只需$98、晚市$138,真係好抵‼️

‼️期間限定A5和牛套餐‼️$598買一送一

而家去犇殿都唔一定要打邊爐😂😂🫶🏻
2024-09-18
2024-09-05 1512 瀏覽
第一次嚟試台式火鍋佢有好多種選擇大部份都係任食既packages唯一一個冇任食既係8:30pm後先有的一個二人餐《二人精明之選》限時75分鐘包了海鮮盤 + 牛肉豬肉雞肉 + 台式美食拼盤 + 任食自助區每人$344其實都包咗好多嘢 多到係食唔晒8:30入座 任食自助區關9:30am 少少趕只可以揀一個湯底當日選了《美白凝膚牛乳鍋》湯底唔錯下圖係《海鮮盤》有台式魚滑、蜆、蝦、墨魚仔及青口全部都ok 除了魚滑真係好難食《精選肉類》就冇影到出嚟啦因為都係嗰啲牛肉有兩種:美國佳牛肩胛肉 及 澳洲特選牛肉兩種都好嚡好韌唔好食燒酒雞:冇諗過雞肉都可以唔好食 但仍能入口豬梅花:冇食到《台式美食拼盤》好細碟 都係冇影到有鴨血、蛋餃魚餃同響鈴全部都唔好食最後任食自助區好少少d菜都新鮮 仲有關東煮 甜品 雪糕 野飲等但甜品較差 野飲只有罐裝結論係:台式火鍋真係唔掂
第一次嚟試台式火鍋

只可以揀一個湯底
當日選了《美白凝膚牛乳鍋》
湯底唔錯

下圖係《海鮮盤》
有台式魚滑、蜆、蝦、墨魚仔及青口
全部都ok 除了魚滑

燒酒雞:冇諗過雞肉都可以唔好食 但仍能入口
豬梅花:冇食到

《台式美食拼盤》
好細碟 都係冇影到
有鴨血、蛋餃魚餃同響鈴
全部都唔好食

最後任食自助區好少少
d菜都新鮮 仲有關東煮 甜品 雪糕 野飲等
甜品較差 野飲只有罐裝
結論係:台式火鍋真係唔掂
2024-09-04
2024-08-26 1204 瀏覽
喂喂喂,講到台灣火鍋,梗係唔少得依家勁hit嘅犇殿啦!今次去試咗佢哋嘅日本A5和牛半公斤放題,真係食到停唔到口,簡直係肉食獸嘅天堂!佢哋提供咗8款唔同嘅湯底,有辣有唔辣一定有一款啱你,依家仲有期間限定兩款湯底,我哋呢次就揀咗其中一款台南嘅椰子雞鍋,夠哂清潤清甜,又可以帶出和牛嘅甜味。和牛正到爆:A5級鹿兒島黑毛和牛🥩一上枱,就俾個A5和牛吸引到眼都突埋出嚟!油花靚到不得了,色澤鮮豔,真係睇到口水都流埋!一咬落去,即刻溶喺口入面,滿口都係濃郁嘅牛肉香,油脂香甜又唔會太膩,真係正到爆!半公斤嘅份量,夠晒你食到滿足!選擇多多:任食台灣美食同海鮮🦐除咗和牛,放題仲有好多款精選肉類、台灣美食同海鮮,選擇多到眼花撩亂!美國極佳牛肩胛肉、澳洲特選牛肉、上選安格斯牛肉等等,肉質都勁嫩,口感豐富。台灣美食方面,阿嬤燒酒雞、逢甲米血糕、台式魚餃等等,全部都係正宗台灣風味,好懷念呀!海鮮方面,海班片、鯛魚片、海蝦等等,新鮮又美味,真係海鮮控嘅天堂!而佢哋仲有好多嘅配料就放哂喺自助區,好似有各式嘅菜類、丸類仲有麵食等。自助區仲提供咗多款台灣夜市小食,好似有滷水、滷肉飯、台灣腸、蚵仔煎等。最後甜品仲有芋圓,有多

和牛正到爆:A5級鹿兒島黑毛和牛🥩

選擇多多:任食台灣美食同海鮮🦐

最後甜品仲有芋圓,有多款配料可以自己配搭,當然仲有回本之選Movenpick 同 Haagen-Dazs呢兩款雪糕。
2024-06-02 1583 瀏覽
湯底(菜+蠔仔湯底)極咸;order 食物要逐件逐粒落單,每次落單只限10件食物:蜆、蝦、豆腐都係逐件計,所以,淨係落單都要花頗多時間; 整體食物質素差劣,垃圾食物,以人均$370計,性價比極抵!
2024-04-23 1687 瀏覽
掂都要等老公ot 收8:00, 黎到都8:15分, 咪食8:30果埸, 8:30 後平$1x 蚊,話明食90分鍾, 坐低, 成15分鐘先拎個鍋黎, 4個人, 款類已經少, 我地唔係食最平果個, 係有蝦有蜆, 但最後個點菜code 無蜆, 都算, 咁點蝦, 每次只可點2隻, 我地4個人. 每樣食物都係點2, 牛肉都係黎得2碟一款, 仲要得5片, 個菜單得十隻手指頭數得出,出面自助食物, 冷盤既冰冷,熱盤都冰冷,菜丸款類都唔多. 仲要食到9:30 同你講出面d 野會收埋, last order, 我感到比人呃左30分鐘............ 無下次! 勁唔愉快, 未夠鐘就要你食埋雪糕, 咁早拎又怕溶, 香港飲食已死~ 仲要咁差!
係我印象中數一數二多配菜同熱食嘅台灣半自助火鍋店🍲啲位好闊落 weekday都唔少人放工嚟食 我地大部份嘢食一轉 再encore某幾款肉已經好飽😹👨🏻‍🍳 🤳🏻 鴛鴦鍋 - 酸菜白肉鍋&濃香沙茶鍋 酸菜白肉有啲蕃茄酸甜咁沙茶鍋上枱記得自己撈下攪勻啲 後期會有少少咸所以記得加湯👨🏻‍🍳🤳🏻M9澳洲和牛餐 送神仙牛肉&海鮮拼盤🥩M9澳洲和牛油花睇落好平均 🥩神仙牛肉上台好靚 一塊塊咁掛喺到\(//∇//)\ 同樣有滿滿油花 呢兩款食落都嫩滑 唔係日本牛嗰種入口即溶 係有啲牛香同肉感🫶🏻🥩牛板腱好好食牛香味濃 我會話呢3種必試另外仲叫咗牛肩頰羊肉同豬其實都唔錯🐄🐖🐑個海鮮拼盤有齊蝦蜆貝蠔鮑🫨鍾意海鮮嘅朋友有福了 👍🏻♨️點餐配料同熱食推薦:✨百葉豆腐 勁香軟好味 ✨鴨血 其實都必嗌 ✨幾suprise 佢個台式熱食corner 有齊你諗到嘅基本台式小食 台灣腸滷味滷肉飯芋泥薯波連小籠包都有🤯🍨甜品方面有movenpick 🍫🍓仲有我最愛嘅芋圓!! 仲有啲爆珠椰果紅豆花生脆粒可以配嚟食 😋 我超滿足\(//∇//)\整體覺得所有野都新鮮好食 真的好多款揀可以再upgrade下個湯底調味就更加
係我印象中數一數二多配菜同熱食嘅台灣半自助火鍋店🍲

♨️點餐配料同熱食推薦:
✨百葉豆腐 勁香軟好味
✨鴨血 其實都必嗌

整體覺得所有野都新鮮好食 真的好多款揀
可以再upgrade下個湯底調味就更加好!!
2024-03-20 953 瀏覽
A5和牛肉質鮮嫩, 油脂分佈平均, 入口即溶, 美國特佳牛肩胛肉, 澳洲特選牛肉及羊肉卷同樣肉味濃厚, 雖然海鮮種類不多, 但魚片、鮮蝦、魚滑及墨魚仔仍是鮮甜可口, 蔬菜新鮮及種類多, 飲品款式林林總總, 甜品除了台式外, 還有häagen-dazs 和 movenpick雪糕, 真的滿足工作人員服務週到又有禮貌, 手機點餐, 即點即送, 極高效, 又不時為客人加湯和清理枱上的碗碟, 讚店舖樓底高, 抽風好, 環境及座位寬敞$598/位, 買一送一, 真超值
店舖樓底高, 抽風好, 環境及座位寬敞
$598/位, 買一送一, 真超值
2024-03-19
2 分鐘 (堂食)
本來見佢買一送一,仲送和牛好似好吸引😭我地就叫咗個麻辣湯底啦,一上台我試咗一啖,我就知道出事了🫣味道超似平時最後打完邊爐嘅味,仲要我地未落任何野食已經起啡色泡泡🤨仲要唔似麻辣味🫣然後,仲愈食愈咸,咸到要停口飲茶食雪糕解咸🥲食物選擇都算唔少,但因為湯底隻味太怪,所以就算食咩我都覺得唔好食,我食個和牛,和牛都比湯底嘅味道影響咗我對佢嘅感覺🫣整體黎講都幾sad😭最後,我就係食咗個食唔飽嘅放題😭
2024-01-24 652 瀏覽
撩起筷子,跌入嗰碗藥膳紅燒牛骨湯,啱晒涼秋氣候,香郁得嚟又夠哂味,真係香過三味!🍲夠晒滋味,仲冇等牛肉,我已經喝咗兩碗。跟住黎,撈咗啲台式小食,啖啖都係香口得滯,尤其係嗰啲黃金涼瓜,鬆化得嚟又唔膩口。蔬菜選擇一籮筐,你睇我嘅小雲耳同大荳芽拌得開心都唔放低!🥬當然點少得正喎嘅澳洲M7和牛?厚身滑嫩,睇得我口水直流,一煲熱辣辣湯涮出黎,脂肪晶瑩剔透,入口即溶,真係有肉食滋味!😋 海鮮拼盤大份過我張臉,新鮮生蠔、彈牙扇貝頂你個脾胃!記住唔好錯過斑片,鮮甜無比,咁美嘅海味,食到我真係快樂到不得了!😍啖啖肉,齊齊歡,一個字—正!今次嘅食評,簡單嚟講,就係滿足到你對味道、質感、新鮮度嘅所有想像。下次聚舊,記得先預約個位,享受下佢哋嘅款款好味喇!👌

2024-01-23 592 瀏覽
一進這家台式火鍋店,感覺就算係人來人往嘅週末,都一樣舒服得嚟!揀咗刈菜蚵仔湯底,幾清新,啱曬喺嘈嘈雜雜嘅城市中搵到呢種清靜嘅感覺。首先嗌咗幾款熟食試下,阿個台灣香腸,咬落去味美多汁,小籠包啖啖肉,鹽酥雞口感多層次,中間間間有啲咸香,外面包住一層薄薄酥脆。阿囉,就算係肉食愛好者都唔可以錯過阿嬤燒酒雞,食落去真係滑過保養品,味道夠哂鮮。㗎啱㗎啱,羊肉卷就啱晒喜歡啖啖肉原味嘅食客,嗰少少野味仲真係增咗幾分滋味。話說返嚟,鯛魚片真係新鮮得滑,係海鮮控嘅好選擇。我都特別鍾意嗰啲新鮮海蝦同埋海蜆,實在夠晒爽口,一啖一個,直頭仿如海洋直送。犇殿嘅牛肉種類,呀喂,嚟到就係該死守牛肉戰線。各式各樣牛肉任你揀,黑毛牛肩胛肉吃落特別有嚼勁,雪花牛嘅油花分佈均勻,厚薄啱啱好,健康又唔失味。食到咁豐富,想吃甜品嘅心都出咗嚟。幸好,嗰杞子芋圓同涼粉絕對係完美收場,又得甜,又唔膩,食完之後少少甜意喺心口留住。今次嚟呢度搞邊爐,真係食得開心,食得滿足!🥢😊🍜

2024-01-09 623 瀏覽
天氣漸涼🥰 係打邊爐既好季節🤭🤭講起打邊爐🍲 牛同海鮮係唔可以缺少 所以我地選左犇殿🫶🏻佢有4個套餐最後我地選左 澳洲M9和牛套餐❤️係M9和牛任食啊!🥰🥰🥰而且有多款台灣的熟食岩哂🍄🤭 佢食唔停口🌞 這個套餐大人388但佢除左有 M9和牛仲有海鮮食大家一定要試吓佢個海斑片🫶🏻👍超正,好滑,好鮮甜🫢🫢而且佢送嘅神仙牛肉🥰超有肉味每樣食材都超級新鮮配搭我哋所選嘅湯底- 桃膠土雞美人鍋更帶出食物嘅鮮味❤️飲品更有多項選擇,而且仲有茶類🥰雪糕近有我最鍾意食嘅Häagen-Dazs❤️🥰大滿足❤️
天氣漸涼🥰 係打邊爐既好季節🤭🤭

而且有多款台灣的熟食
岩哂🍄🤭 佢食唔停口🌞 這個套餐大人388
但佢除左有 M9和牛仲有海鮮食
大家一定要試吓佢個海斑片🫶🏻👍
超正,好滑,好鮮甜🫢🫢

而且佢送嘅神仙牛肉🥰超有肉味
每樣食材都超級新鮮
配搭我哋所選嘅湯底- 桃膠土雞美人鍋
更帶出食物嘅鮮味❤️

飲品更有多項選擇,而且仲有茶類🥰
雪糕近有我最鍾意食嘅Häagen-Dazs❤️🥰

大滿足❤️
2024-01-08 442 瀏覽
朋友好中意食牛,佢生日特登帶佢黎食M9澳洲和牛。我就第3次幫襯,次次都係M9。每次都覺得服務好好,神仙牛好滑好食,之後我就靜係叫M9,不過今次去到後面幾碟啲M9都唔係好滑。期間有幾位staff都keep住主動幫我地清碟,又問我地加唔加湯。埋單果陣個staff見我拎左雪糕無拎匙羹(我無叫個staff幫我拎),反而我朋友見佢幫我埋完單走左去拎匙羹比我(咁岩我朋友幫我拎)。朋友都食得開心,又大讚服務好。生日飯揀依度食very good!😊😊

2024-01-04
慶祝紀念