2020-06-26 236 瀏覽
香港開始愈黎愈多寵物友善餐廳🍴正丫不止港女丫媽專利,依家連有公主癌既寶貝都可以周圍去打卡🥰終於名正言順做貴婦🐶由於系寵物友善所以系呢期既大熱 考慮到星期六日周公眾假期好似會人頭湧湧 寶貝女冇咁free 食野又有機會要等位 所以決定平日黎試一試水溫先 荃灣地鐵站A4 仲有免費接駁小巴黎陣 真系超方便 點指兵兵之下試呢間先😅不過2點幾到A la carter 冇供應 只系有兩個tea set 選擇 野食大致上一樣 只系一個跟Brownie 另一個系跟macaron 再跟coffee or tea $198 per person matcha Latte matcha 味吾太出 matcha 粉略厚變相入口好鞋吾滑 但拉花搭夠 視覺享受加番分由於吾想食吾晒浪費 直接叫左鬆餅吾洗上先講下面咸點 大蝦沙沙waffle :大蝦同沙沙一向都好match 但配呢個waffle 怪怪地同埋好硬 ,竹炭多士夠脆同上面用左生果同蕃茄吾錯喔,轉肉puff 蟹味濃 puff夠層次 上面甜點水果躂好鬆脆🥰水果又夠澎湃macaron 😍吾會死甜中間夾左層jam 另外果兩件精選蛋糕😅不了 因為拎起都已經淋吱吱
香港開始愈黎愈多寵物友善餐廳🍴正丫

matcha Latte

由於吾想食吾晒浪費 直接叫左鬆餅吾洗上
上面甜點水果躂好鬆脆🥰水果又夠澎湃
macaron 😍吾會死甜中間夾左層jam 另外果兩件精選蛋糕😅不了 因為拎起都已經淋吱吱 再放入口一patpat咁 我吾鐘意食冇口感既野 😝 好彩選擇左呢個set 甜品會以莓為主 如果系朱古力一定濟到一個點 👀
Btw staff 好好我帶寵物入場 佢都好禮貌咁問一問隔離枱介吾介意 👏🏻好細心
2020-06-26