餐廳: Fleur (南豐紗廠)
資訊:

2024-06-08 680 瀏覽
超期待南豐紗廠喺6月初的朱古力甜品祭,同狗狗、狗狗爸爸第一日嚟,撞啱打完風,人少啲,搵嘢食好順利,亦坐得鬆動啲~朋友嚟過呢間餐廳話幾好食,今次我哋就試下。睇餐牌時,店員已經好主動、好cheerful咁招呼我哋,同埋呢度有狗狗餐,已經唔使多諗。喺可能範圍下,無論啲狗狗餐係咪抵食,我同狗狗爸爸都會幫狗狗點餐,因為想佢同我哋一樣待遇吖嘛~我點咗椰菜花扒,狗狗爸爸要雞肉漢堡,狗狗就嚟一個大寵物餐。椰菜花扒:部分餐廳開始提供呢款菜式;呢度的椰菜花扒較細,味道ok,比起南豐紗廠的rooot,後者味道出色啲,而同之前去過的frites相比,frites就係絕對出色,呢間只係不過不失。值得一讚的地方係,如果for打卡,佢真係冇得輸,擺盤靚,又有食用花點綴,個醬都唔錯,但食完好快肚餓雞扒包:好多檯客都有點,望落大件夾抵食,狗狗爸爸亦讚唔錯狗狗餐:點咗大份,好豐富;有3種食物:雞肉、肉凍同香蕉蛋糕;蛋糕有啲硬,可能焗時冇掃油,蛋糕痴實張紙;雞肉ok,唔會好鞋;肉凍係骨頭造型,好別緻;呢個狗狗餐比rooot好好多,食物應該係自家製,而且抵食(rooot係由外面提供的鮮食包,最平$89/份,狗狗好快食完),呢

我點咗椰菜花扒,狗狗爸爸要雞肉漢堡,狗狗就嚟一個大寵物餐。

椰菜花扒

雞扒包:好多檯客都有點,望落大件夾抵食,狗狗爸爸亦讚唔錯

雞扒包

狗狗餐:點咗大份,好豐富;有3種食物:雞肉、肉凍同香蕉蛋糕;蛋糕有啲硬,可能焗時冇掃油,蛋糕痴實張紙;雞肉ok,唔會好鞋;肉凍係骨頭造型,好別緻;呢個狗狗餐比rooot好好多,食物應該係自家製,而且抵食(rooot係由外面提供的鮮食包,最平$89/份,狗狗好快食完),呢個大寵物餐有3款食物,口感唔同,可慢慢、逐少搣俾狗狗食

狗狗餐(大)

整體嚟講,餐廳環境一流,而且絕對、絕對pet friendly;店內、外的座位同佈置都經過精心設計,狗狗雖然要坐店外,但可上櫈(餐廳有提供寵物座墊);有狗狗餐;店員服務到位,部分仲會同狗狗玩;呢度有水供應,仲整到好靚,成幅畫咁,飲落啲水真係帶有青瓜的清新口味

🐕狗狗食評:喺度我有自己個餐呀!我好鐘意有自己的嘢食,因為「痴」爸爸、媽媽的食物都只係得沙律菜,而家我可以大魚大肉,係好唔同的享受同待遇;我坐唔定,所以今次冇得上櫈,下次或者我試下乖啲,坐喺度fine dinning俾大家欣賞~~

2024-06-01