2022-09-22 2595 瀏覽
Bombana 終於登陸九龍區尖沙咀K11😄好開心🥳 入到餐廳見到 8-1/2 Otto e Mezzo 嘅經理 Lucifer,我哋一年前去過,佢招呼過我哋生日午飯,竟然仲記得我哋飲過嘅酒👍🏻👍🏻👍🏻成功嘅餐廳⋯⋯真係要有咁好嘅經理😂假期中午時份,餐廳已經坐滿👍🏻好彩有訂位😅今次我哋試左佢哋嘅Lunch Set Menu One Appetiser & One Pasta ($358) + 甜品(+$70)其實餐廳真係好用心,男仔嘅餐具大大小小碟碗,上菜時碟全部係藍色,而女仔全部用紅色,魔鬼🦹‍♀️在細節😅另外亦都提下,雖然餐廳上層細細間,但有注意每張枱旁都有個企勾可以掛小手袋👜有心思🥰Fine dining 晚餐要在此神秘通道往樓下😅 樓梯掛住呢幅Bombana 畫像,據餐廳經理講原來呢幅之前一直掛喺 8-1/2 ,珍藏呀🥰Moscato d’Asti比較其他呢類麵包,冇咁硬,好好食😋差啲想encore 😄Roasted Octopus (+$100)真係軟硬適中,有質感,個汁係酸酸地,好開胃😋Pata Negra Ham, Lorenzini Melon48個月風乾嘅火腿,油脂分
Bombana 終於登陸九龍區尖沙咀K11😄

成功嘅餐廳⋯⋯真係要有咁好嘅經理😂

假期中午時份,餐廳已經坐滿👍🏻好彩有訂位😅

今次我哋試左佢哋嘅Lunch Set Menu

Moscato d’Asti

比較其他呢類麵包,冇咁硬,好好食😋差啲想encore 😄

Roasted Octopus (+$100)
真係軟硬適中,有質感,個汁係酸酸地,好開胃😋

48個月風乾嘅火腿,油脂分布平均,咸度適中,配合超甜蜜瓜,食唔停口😆

Linguine “Gentile” : Carabinero red prawns, tomato confit (+$290)
呢個之前係Octavium食過,而呢度隻🦐直接放左落隻碟入面,如果吹毛求疵,咁嗰邊稍為好食啲,意粉感覺「杰」身啲,蝦膏比較多啲,但其實呢邊同樣好好食😋

Spaghetti “Cav. Cocco” : “Cacio & Pepe”, mushrooms and mushroom jus
個人幾鍾意呢個意粉,最特別係加入黑椒帶出咗唔同層次芝士嘅味道👍🏻

Croissant Gelato (+$70)
呢個甜品見到好多人order,開心果意大利雪糕牛角酥,雪糕幾特別,不過牛角酥可能加入雪糕覺得淋左,個人冇咁鍾意😅

Classic Tiramisu (+$70)
喜出望外😄 好幼滑,咖啡味香濃,又唔會太膩,真係讚👍🏻👍🏻👍🏻

餐廳一角
呢個位置睇落應該坐得幾舒服,剛剛嗰枱食完離開,影張相先😆

2022-09-12
  • Linguine  “Gentile”
  • Classic  Tiramisu
  • Roasted  Octopus