2017-03-16 50 瀏覽
荃灣真係越開越多餐廳,如果想食下西餐,又唔想食連鎖餐廳嘅話,萊茵河都係一個唔錯嘅選擇。主菜未到,先來個黑松露薯條配啤酒。黑松露薯條幾香,不過因為啲黑松露一舊舊,唔係每條薯條都點到,如果配黑松露醬可能會好啲。至於啤酒就類似Apple cider,酒味唔濃。薯條都差唔多食晒,主菜終於來喇。虎蝦蟹肉龍蝦泡沫意粉,賣相幾特別,撥開層泡沫就會見到有好多蟹肉,絕不欺場👍🏼意粉紅紅地色好似蕃茄味咁,不過其實味道係偏甜嘅,我覺得今晚最好食就係呢個意粉👍🏼👍🏼最後主角德國豬手終於出場,侍應見我哋切得好狼狽,仲主動話幫我地拎入廚房切添,真係細心👍🏼豬手配左三個醬,最特別嘅應該係蘋果蓉喇,甜甜地又凍凍地,果然可以令到豬手冇咁油膩。豬手皮都好脆,肉都幾嫩。食物都幾好食,但上菜就慢左啲喇😐

食物都幾好食,但上菜就慢左啲喇😐