今次我去同朋友咗一間食猶太菜嘅餐廳,猶太菜體驗Kosher食品,好有新鮮感。前菜試咗佢哋嘅Mezze Platter 🍽️,有彼得包、紫椰菜、同醬料等等,可以自己mix & match。Moroccan Beef Cigars & Home-made Kobe呢個外形好似春捲嘅小食,外脆內軟,牛肉鮮嫩多汁,味道我會話好食過中式春捲 😋👌肉質細膩,入口即化 🥩💯仲有佢哋嘅牛肉扁豆煎餅,又稱為Beef Falafel 🍛呢款煎餅口感鬆軟,好多牛肉香氣,搭配埋茄汁同辣椒醬料食更加美味 😍,令整個味道更加豐富 👌🔥Classic Chicken Schnitzel with Vietnamese Rice主菜要咗佢哋嘅經典Schnitzel 🍗🍚雞胸肉炸得好鬆脆,肉質嫩滑,同埋佢哋嘅飯一齊食,味道絕對令你回味無窮 😋💕朋友要咗另一個主菜,Hearty-wholesome grilled chick fillet,烤雞胸肉 🍗食落唔會太油膩,而且保持住雞肉嘅鮮嫩口感,係一款健康又美味嘅選擇 🥗💪如果大家都想試下食其他菜系,例如猶太菜,都可以去尖沙咀試下😊💖Mul Hayam Glatt Kosh
仲有佢哋嘅牛肉扁豆煎餅,又稱為Beef Falafel 🍛
Mul Hayam Glatt Kosher Restaurant
地址
尖沙咀麼地道62號永安廣場1樓105號舖
Shop 105, 1/F, Wing On Plaza, 62 Mody Road, Tsim Sha Tsui
營業時間
星期一至五12:00 - 21:00