2019-07-17 65 瀏覽
朋友升職,為左慶祝當然要搵間好食既餐廳啦~上網SEARCH到原來尖沙咀有哩間以VanGogh為主題既餐廳仲係阿姆斯特丹梵高美術館獨家授權既添,非常特別又吸引~去到餐廳門口已經覺得好GRAND喇,門口係一個COFFEE BAR,有得賣COFFEE,VanGogh既紀念品~牆上面又有好多掛畫~真係成個畫廊咁一坐低真係讚嘆左一聲,連D 碗碟杯具都係好精緻~我同朋友嗌左一人一個SET DINNER ,$680 +1服務費首先上左個頭盤,TUNA SCALLOP CEVICHE係TUNA切粒MIX埋個SERRANO PEPPER上面有帶子切片配埋柚子SAUCE好清新~擺盤仲要好精美~(如圖)而個餐湯係個SWEET CORN SOUP食得出係打磨D粟米成蓉既湯非常有HEART另外配個北海道炸蟹鉗,係非常地夾~MAIN COURSE我同朋友一人一SET,分別係ROASTED QUAIL BREAST同埋香煎比目魚~想強烈推薦個QUAIL BREAST真係煎得岩岩好食落仲有D油係滲出黎~非常香口配埋個ARTICHOKE CREAM 出奇地夾同埋FRESH!而家比目魚都煎得岩岩好~仲配埋西班牙腸~而章魚
朋友升職,為左慶祝當然要搵間好食既餐廳啦~
仲係阿姆斯特丹梵高美術館獨家授權既添,非常特別又吸引~

一坐低真係讚嘆左一聲,連D 碗碟杯具都係好精緻~
首先上左個頭盤,TUNA SCALLOP CEVICHE
係TUNA切粒MIX埋個SERRANO PEPPER

而個餐湯係個SWEET CORN SOUP
食得出係打磨D粟米成蓉既湯非常有HEART
另外配個北海道炸蟹鉗,係非常地夾~

MAIN COURSE我同朋友一人一SET,
想強烈推薦個QUAIL BREAST真係煎得岩岩好
食落仲有D油係滲出黎~非常香口

而家比目魚都煎得岩岩好~
仲配埋西班牙腸~
而章魚片~一D都唔會腥~處理得好好~讚!

最後DESSERT完美落幕~
係個菠蘿奶凍配椰子海綿蛋糕~份量岩岩好~
椰子海綿蛋糕食落口感好似椰汁糕~好特別

餐飲有好多選擇~而我同朋友一人叫左一個茶慢慢嘆
上台果陣配埋漏斗好得意~D沙漏到底部就飲得喇~好體貼
我叫左個BLUEBERRY KISS既茶,好濃既BLUEBERRY味
另外再上多個蜜糖俾我自己adjust 😊

而朋友就叫左個熱情的烏龍茶~甘甘地幾醒神~
坐下傾下計~咁就過左個愉快既晚上

下次會黎試下佢既LUNCH SET,好似仲有更多不同的選擇
而且環境清幽~好適合慶祝同朋友CHILL一下!
真係好難得香港有咁高質的餐廳!
2019-07-16