2018-05-30 365 瀏覽
未食五月糭,天氣已經熱到傻,唔想戶外活動聞臭汗,商場自然係最佳避暑勝地。我最愛去荷里活廣場,搭港鐵鑽石山站上蓋,好幾間大型連鎖店位處其中,啱晒我嘅消費路線,涼住冷氣乾乾爽爽,㨂下又試下,兩三個鐘話咁快就過了老友一早有飯局,留低我孤軍作戰,一於享受獨個兒的購物樂,試埋波鞋運動裝,不經不覺已經晚上九點多,滿載而歸先識得肚餓,巡上三樓搵食,一個人斷估唔會shabu shabu 咁毒,上海菜、福建菜又食唔到幾多款,foodcourt ? 我買到成手貨,冇理由仲要自己捧來捧去。就喺food court 冇幾遠,我找到了🤩札幌,仲要NO.1 添,唔駛唸即時對號入座都成九點半了,全場幾乎滿座,好彩我一個人,可以獨亨二人枱等位嘅時候,喺門外已經知道呢間鋪頭出名係招牌牛油拉麵,睇我買嘢咁狼就知道單一項目唔能夠滿足到我人氣雜錦拉麵日本义燒夠曬腍,仲要有小小肥邊,唔駛點用力咬,入口即融,醬油豬軟骨夠晒入味,食到軟骨咯的一聲,好爽呀😆除左軟硬配搭正之外,但凡食拉麵湯底就係靈魂,我𠽌𠽌聲連麵帶湯,順勢𠽌埋條大蟹柳,三扒兩撥已消滅左大大碗拉麵。片開隻雞中翼黎燒,囗感唔同晒,就好似食梗件好滑嘅雞柳咁,雞皮脆卜卜,薄

老友一早有飯局

都成九點半了,全場幾乎滿座,好彩我一個人,可以獨亨二人枱
人氣
串燒雞翼

片開隻雞中翼黎燒,囗感唔同晒,就好似食梗件好滑嘅雞柳咁,雞皮脆卜卜,薄薄嘅鹽花咸咸地很滋味呢😍
燒牛舌

牛脷表面略帶金黃卻沒有過火,薄切嘅口感就如剛巧熟了的牛肉乾,不韌而有𡁻頭,十分適合作餐前小點。
白桃🍑果酒

吃燒物別忘點這個白桃果酒,桃味清新,泡泡的梳打感覺,消暑解渴又不太甜,推介呀

開心想食就食,札榥呢度真係可以食得好暢快,晚市二人餐也不過$199.- 我呢餐都係咁上下,
今日獨個兒札榥,下次必定攜眷再來
2018-05-27
串燒雞翼