2017-06-21 82 瀏覽
川菜呢種食物,聽到就即刻諗到D食物好辣,唔敢去食,咁就錯啦佢都有其他唔算太辣菜式選擇而且都好好味,今次就去咗呢間係尖沙咀加拿芬廣場,去品嚐一下美食入到去已見到半透明廚房,看到師父即場手藝。呢度都有幾種口味迎合大家緊有一款啱你胃口,有燒鴨&燒魚同雞煲。仲可以加入其他食材坐低先點咗杯Hoegaarden rose飲住先。跟住叫咗D涼菜食住先,佢就係川香鴨舌,未食已見鴨舌色水相當深色,已製作咗一段時間才會咁樣應該入晒味道,食入口都幾刺激,先輕輕咬一口肉質爽嫩,味道慢慢係口裏滲透出來麻辣嘅味道,好嘢味再來係主菜點咗燒魚,至於囗味係香飄蒜香味,魚係海鱸魚。仲可以加配菜食添,要咗海帶&蟹柳同老豆腐。海鱸份量幾大條,師父已將魚煎一煎面層香口啲,再切開一半才上鍋燒,未食已聞到D蒜子香味,煮左一陣已經可以起動筷子,先食海鱸魚肉超滑嫩鮮甜,啖啖肉又小魚骨,蒜粒一樣好香口,點埋湯汁更好食我就叫咗個白飯撈埋D湯汁食,唔好浪費佢唔經唔覺又享受咗一頓川菜味晚餐。
入到去已見到半透明廚房,看到師父即場手藝。

坐低先點咗杯Hoegaarden rose飲住先。

我就叫咗個白飯撈埋D湯汁食,唔好浪費佢

唔經唔覺又享受咗一頓川菜味晚餐。
  • 燒魚香飄蒜香味
  • 川香鴨舌