2024-04-15
有一間日式拉麵店,叫做「麵心國」, 藏身喺灣仔,簡潔嘅裝潢營造出一份安靜之地。同幾位朋友聚首一堂,為咗尋找美食,我哋估唔到竟然發掘到咁一間好嘅日式拉麵店。👏🏻👏🏻醬油撈麵👏🏻👏🏻選用嘅係粗身拉麵,Q彈嘅口感係整個高亮,完全吸收咗蒜油同醬油嘅味道,加埋上頭幾款配料:蒜、蔥、洋蔥、竹筍同埋鰹魚粉等嘅豐富配搭,啲叉燒同碎肉配上麵本身,係完全喺口中爆發開琴,整個好食到飛起!😋🍲當然,我哋始終係香港人,揀食自有一套,一碗醬油撈麵咁就已經由得我哋幾位朋友試口水,大讚連連。而且,佢哋附上嘅魚湯,畀到咁大嘅自由度去我哋,可以慢慢同麵一齊食,又或者喺分開享受呢一道美食,完全由你熱愛嘅方式去享受就得。👍😊撈完粗麵,飲兩口魚湯,再埋口叉燒,每一口都有佢獨特嘅滋味,由初次入口到最後咽落肚,都係一場視覺同味覺嘅盛宴。👏🏻👏🏻👏🏻「麵心國」唔止菜色新穎同埋美味,佢哋嘅服務更加周到。一家拉麵店,都可以將服務做到咁舒服,真真係一家胸懷匠心的食店。✨😄無論係醬油撈麵,定係平日其他日式料理,「麵心國」都會將菜品調配得恰到好處。無論你係喜歡重口味,定係偏好清爽嘅湯底,你都能夠係呢度滿足你嘅舌尖。如果你想品嚐真正嘅日式風味,
無論係醬油撈麵,定係平日其他日式料理,「麵心國」都會將菜品調配得恰到好處。無論你係喜歡重口味,定係偏好清爽嘅湯底,你都能夠係呢度滿足你嘅舌尖。如果你想品嚐真正嘅日式風味,嚟「麵心國」就準沒錯!😌🎉