2017-12-19
友人係"窩釘"友, 成日進出槍街呢頭, 有晚佢約左我係呢間無論名字及裝飾都相當搞鬼嘅食店打邊爐! 呢間食店日頭係作冰室用途, 每晚六時後就有火鍋供應門口貼上懷舊海報, 上到樓上見到以懷舊做主題, "夜總會"呢3個字好玩味, 而為左襯返個店名, 一排"火水爐"整齊排列作裝飾, 黎呢度開餐, 影相呃LIKE就至岩今晚係食呢個安格斯海鮮火鍋任食套餐 (每位$258/兩位起, 用餐時間150分鐘)未起動前, 先有個前菜小食, 係炸燒賣及魚蛋, 唔駛一分鐘已經被消失左招牌鮑魚麻辣鷄煲送上, 辣度由唔辣至大辣都有, 加熱4分鐘即可食得! 呢度既鷄煲一滾起就香味溢出, 鷄件有嚼口得黎都滑, 配以大量芫茜及紫洋蔥(若果紫洋蔥切細件D會仲容易煮腍及出味)!鮑魚每人一隻, 口感爽口彈牙, 夾麻辣醬汁都幾好味!食完辣鷄煲, 成身都暖晒, 跟住就進入真正火鍋時間, 幾款湯底比你選擇, 我地要左下火之選皮蛋芫茜湯擺盤吸引嘅時令海鮮拼盤自動送上枱(款式沒有劃一, 追加需按時價收費), 今晚係蝦, 花甲, 沙白及脆鯇片蝦及花甲食落幾鮮甜; 厚切脆鯇片食落當然爽脆, 火鍋食才好友之一!任食火鍋配料可以係呢張追加單
呢間食店日頭係作冰室用途, 每晚六時後就有火鍋供應
鮑魚每人一隻, 口感爽口彈牙, 夾麻辣醬汁都幾好味!
任食火鍋配料可以係呢張追加單落單
美國安格斯牛肉脂肪分佈平均, 唔會大部份係肥膏令你睇見都唔想食
肉質食落唔會嚡口, 肉味都有D嘅, 可以再追加!
另外西班牙黑豚肉鮮嫩粉色, 望到已經幾吸引, 切成薄片縮短烚嘅時間
丁點兒脂肪, 食落有少少嚼勁, 無豬既肉燥味!
丸類選擇有幾款, 仲有雲吞及水餃, 墨汁墨魚丸夠香, 特別要推介牛丸, 咬落去會係口腔內咇出肉汁, 牛味超濃, 口感厚實得黎又有少少彈牙, 實在有驚喜! 不禁追加又追加!
又叫左好耐無食過既牛栢葉及水魷, 雖然唔係咩名貴野, 但見到佢總有種莫名嘅親切感
呢度嘅汽水係任飲, 打邊爐邊可以缺少呀?!
以為就咁完?! 仲有甜品架, 就係呢碗雜果涼粉紅豆冰, 呢度係二人份量, 放上枱時係會不禁發出............哇一聲!
紅豆唔止大粒仲好綿, 涼粉無加糖水可食到原味, 食左咁多熱氣野, 有呢口涼粉確係爽, 真係連糖水錢都幫你慳埋! 抵讚!!!
侍應服務態度有禮, 不時主動加湯及更換碗碟, 難怪全場爆滿, 唔早D訂位分分鐘未必有得食!!