2024-11-11
玩味搞鬼餐廳 - GoodDay BadDay MaMaDayMamaDay旗下一間玩味十足嘅cafe,之前CK已經試過另一分店OMG MamaDay,覺得食物水準同環境都唔錯,所以今次決定同朋友試埋呢間比較一下有咩唔同裝修方面兩間分別唔算大,都係以復古玩味為主,佈置勁有創意同藝術感!店員都係耐心地俾到菜式上既意見 ! 菜式方面,每一道菜都係以玩味搞笑命名,可以好肯定講當大家唸住呢d風格嘅餐廳都係黎打下卡為主,抱住食物質素會唔太高既期望黎,但試過之後係一定會欣賞佢地嘅大膽創新,絕對唔係「Mamaday」!簡單介紹一下CK同朋友叫左D咩野食野飲啦 : 好邪惡鹹蛋牛油果蟹肉pizza🦀🥑🍕 $145越邪惡越吸引, 首先賣相精美, 薄脆的餅底鋪滿鹹蛋黃, 然後放置了牛油果粒, 以及帶肉的蟹鉗, 中間再放置了沙律菜, 每一口都品嚐到鹹蛋黃的味道, 真的很邪惡香脆紫薯窩夫配雲呢拿雪糕🍠🍦😍 $108一上枱就即刻俾佢嗰陣香氣吸引住,真係忍唔住想即刻開動!呢個紫薯窩夫真係超級正,外層香脆,咬落去仲有一陣清脆嘅聲音,好滿足🤤!天然既紫薯餡料甜而唔膩,真係食到唔想停口🍠最完美嘅係配埋一球雲呢拿雪糕🍦!雪
簡單介紹一下CK同朋友叫左D咩野食野飲啦 :
好邪惡鹹蛋牛油果蟹肉pizza🦀🥑🍕 $145
香脆紫薯窩夫配雲呢拿雪糕🍠🍦😍 $108
一上枱就即刻俾佢嗰陣香氣吸引住,真係忍唔住想即刻開動!呢個紫薯窩夫真係超級正,外層香脆,咬落去仲有一陣清脆嘅聲音,好滿足🤤!天然既紫薯餡料甜而唔膩,真係食到唔想停口🍠最完美嘅係配埋一球雲呢拿雪糕🍦!雪糕濃郁嘅香味配埋香脆嘅窩夫同紫薯嘅綿密口感,真係將成個嘅層次感拉到極致,食落去有種幸福嘅感覺💖
宇治抹茶澀澀地 $48
香氣濃郁高品質,甜味同澀味有良好既平衡,且口感優雅醇厚。
🥥夏日熱辣辣, 好熱好熱降溫椰子沙冰 $56
沙冰好綿滑,唔會有碎冰,口感超正 ! 椰子香甜味濃,慢慢飲都唔會變淡,仲加入藍色嘅海鹽雪糕 灑上爆谷 層次好豐富 ! 尼杯消暑解渴夠晒正!
🍹擺烏龍嘅lychee💰$48
除咗有特別嘅「非常把鬼」玻璃杯,呢度全部飲品都好靚好得意,呢杯荔枝茶幾好飲,唔甜又清新 !
希望下次有機會可以再試埋銅鑼灣果間啦
GoodDay BadDay MaMaDay