2020-06-20 329 瀏覽
去完九龍灣睇戲,唔知食乜好,諗起附近有大渣哥茶記,決定試一試!大渣哥茶記英文名係Cafe de JarGor,又開正喺Café de Coral(大家樂)對面,認真趣緻夜晚7點鐘左右到,諗住已經算早,結果都係大排長龍⋯⋯糾結咗一陣轉唔轉餐廳好,但好快就有姐姐出嚟探熱,仲會檢查身份證(背面),食得都放心啲同朋友兩個人食,諗住等半個鐘走唔甩,點知5分鐘都唔使就有位原來因為前面係一大班人先要等耐啲!大渣哥啲餐牌都非常有玩味呢個黑牛黑麵望落都幾吸引,就試試佢先!黑牛黑麵,$52沙嗲味好濃郁!!!牛肉又唔會韌,值得推介!不過飲得湯多都有啲咸套餐係配丹麥多士,已經搽好牛油,唔係普通麵包,都幾特別,而炒蛋雖然唔算太滑,但都幾有蛋味!不過冷氣都幾大,啲蛋好快就會凍,所以要快啲食。朋友嘅焗黑椒雞扒飯,$66焗飯上菜比較慢,我食到一半先上到菜但新鮮出爐熱辣辣,黑椒汁又係好濃郁,滲滿落焗飯入面,撈都唔使撈就好有味,幾有驚喜雞扒肉質都好嫩滑,$66真係抵食!不過茶餐廳環境都係比較嘈,同隔離枱又好近,聽晒隔離啲對話,冇乜私隱咁同埋出面好多人等梗,食完都係快啲走人

夜晚7點鐘左右到,諗住已經算早,結果都係大排長龍⋯⋯

同朋友兩個人食,諗住等半個鐘走唔甩,點知5分鐘都唔使就有位
原來因為前面係一大班人先要等耐啲!

大渣哥啲餐牌都非常有玩味
呢個黑牛黑麵望落都幾吸引,就試試佢先!
黑牛黑面

黑牛黑麵,$52
不過冷氣都幾大,啲蛋好快就會凍,所以要快啲食。
焗黑椒雞扒飯
朋友嘅焗黑椒雞扒飯,$66
焗飯上菜比較慢,我食到一半先上到菜
雞扒肉質都好嫩滑,$66真係抵食!
同埋出面好多人等梗,食完都係快啲走人
2020-06-15
5 分鐘 (堂食)
黑牛黑面
焗黑椒雞扒飯
  • 黑牛黑麵,焗黑椒雞扒飯