2023-06-16
🐾MAMADAY 尖沙咀據聞餐廳非常有特色所以今次慕名而來,懷舊歐美風格的設計再加上形形色色的金句,果然係非常有特色。也許是因為真的太有名了,午餐時段都差不多滿座,有興趣的朋友記得要提早預約❣️✨求其是但乜都炸啲啦有選擇困難症所以前菜就選擇綜合拼盤(炸薯條,炸芝士,炸蝦,炸蠔)。炸物香脆可口,炸粉唔會好厚身而且凍咗都唔會有油膩感,令人由頭食到落尾。四款調味均十分出色,但我尤其鍾意炸芝士,貪佢芝士味夠濃厚令人回味😆✨有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面 唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯兩款主菜都份量慷慨,令人非常有飽足感。有蟹膏,有蟹肉,有蟹籽,每一啖都蘊含蟹的精華,非常推薦俾鍾意食蟹嘅朋友仔😋日本入口鰻魚大大條,嫩滑雞蛋🥚包住香濃炒飯口感豐富,令人食不停口,蒲燒汁整得非常出色。✨士多啤梨奶昔 天然紫薯唔太甜純粉色同純紫色的飲料,非常吸精😍士多啤梨奶昔味道天然,奶昔口感好smooth,而紫薯latte則是味道溫和,同咖啡個平衡取得剛剛好,頗特別的口感✨手工紫薯窩夫(自家製紫薯醬,紫薯蓉,雪糕,奶蓋)窩夫入邊有紫薯蓉,每咬一啖都香脆煙靭,口感方便有驚喜。窩夫配紫薯醬令紫薯香味加
✨求其是但乜都炸啲啦
✨有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面
唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯
兩款主菜都份量慷慨,令人非常有飽足感。
✨士多啤梨奶昔
天然紫薯唔太甜
純粉色同純紫色的飲料,非常吸精😍
士多啤梨奶昔味道天然,奶昔口感好smooth,
✨手工紫薯窩夫(自家製紫薯醬,紫薯蓉,雪糕,奶蓋)
窩夫入邊有紫薯蓉,每咬一啖都香脆煙靭,口感方便有驚喜。窩夫配紫薯醬令紫薯香味加倍啱晒紫薯控,食到中途想換個口味就可以配雪糕或者奶蓋,兩者都係比較清新感覺。一個甜品多重享受而且份量十足,CP值非常高❤️