2023-10-23 36 瀏覽
虹橋依到可以話係屯門美食集中最多既地方之一今日黎到試一間想試好耐 充滿玩味既 咖啡 + 拉麵鋪 -頂立店內環境應該都落足心思,日式面具配上霓虹燈 顯得特別 仲可以幫餐廳提供更多光猛度 再講餐牌,佢係有分飲咖啡同唔飲咖啡 兩種黎到當然要試下咖啡(因為餐廳主打就係味道上既變化)先黎既係冷萃咖啡 - 偏酸,之後會飲到幾層既變化 果味好足 鐘意飲咖啡既人應該會好鍾意雞白湯拉麵 - 味道唔會特別濃厚,如果剩係食依碗麵 會覺得單調乏味,普普通通糖心蛋 - 如圖所見,流心效果唔算做得太好 少少熟 講到野食咁普通,但講明係一間玩味道變化既鋪頭,點會咁簡單~店員一開始都提醒 咖啡同湯底可以不停互相交換當你一開始食依樣野既時候 .....你就會發現新大陸 所有味道會突然變奏,會有一種衝擊 野食同野飲味道會開始完全唔同 可能依個就係依間鋪既賣點  好新奇 係一種另類既體驗最後黎既甜品巴斯克 - 芝士味勁重 勁邪惡 配未飲完既咖啡 真係好夾  為今餐劃上完美既句號
虹橋依到可以話係屯門美食集中最多既地方之一

店內環境應該都落足心思,
日式面具配上霓虹燈 顯得特別 仲可以幫餐廳提供更多光猛度

再講餐牌,佢係有分飲咖啡同唔飲咖啡 兩種
黎到當然要試下咖啡(因為餐廳主打就係味道上既變化)

冷萃咖啡

雞白湯拉麵

糖心蛋 - 如圖所見,流心效果唔算做得太好 少少熟

講到野食咁普通,但講明係一間玩味道變化既鋪頭,點會咁簡單~
店員一開始都提醒 咖啡同湯底可以不停互相交換
當你一開始食依樣野既時候 .....你就會發現新大陸