2024-12-26 28 瀏覽
灣仔月街又遇新搞作,Cafe裝修同菜式,fusion港式茶餐廳食物元素🍸🧇你試過未?⭐️呢間cafe/ bar夜晚充滿藍光,座位全部係bar 枱,1個2個人去都啱,出面都有啲枱櫈🫰🏻食物充滿特色,就咁睇落係西式嘅sandwich同沙律,但唔少都係有港式元素,例如菠蘿包、叉燒等等🩷秘製湯底豉油雞髀沾麵 + 港式鴛鴦 $98個湯底夠熱,味道有啲似沙嗲mix喇沙加啲蒜香,但係唔辣,好香口好好味。個麵質感好特別,未試過形容唔到嘅質地,大概係煙韌但軟綿,我覺得幾過癮🫰🏻👍🏻蔥油雞佛卡夏 + 牛油果 + 柚子沙律 + 凍奶茶(nitrogen)$138佛卡夏幾香脆,柚子沙律夠輕盈。Nitrogen呢個係去冰嘅奶茶,所以味道特別濃,奶味茶味都好出。

秘製湯底豉油雞髀沾麵 + 港式鴛鴦 $98