2023-07-03
每次去親西貢玩水完之後,我都會去呢間泰國餐廳食,一來價錢合理,二來質素穩定,三來選擇夠多。第一款係木瓜沙律,味道非常鮮美,我好鍾意佢哋嘅醬汁,酸酸甜甜,好開胃!木瓜切得細細嫩嫩,同埋加咗啲花生碎,好香口。第二款菜係經典嘅Pai Thai,味道非常正宗,我覺得佢哋嘅做法好實在,麵條煮得剛剛好,唔會太硬或太軟,加埋啲花生碎同埋豆芽,口感好豐富。而且佢哋嘅調味好恰到好處,唔會太辣或太甜,好適合一般人嘅口味。如果你係泰國菜嘅愛好者,呢道Pai Thai絕對值得一試!最後一款係米紙卷,我覺得味道同其他泰國餐廳嘅米紙卷有啲唔同,佢哋嘅米紙包得好飽滿。同埋佢哋嘅醬汁都好好味,好適合蘸米紙卷食。如果你鍾意米紙卷,咁呢道菜一定要試下!總括而言,我認為呢間「泰國小吃」餐廳嘅菜式非常好味,而且價錢都好實惠,係西貢嘅泰國餐廳之中絕對係一個值得推介嘅選擇!