2017-08-04
早前去完wonderland cafe,見佢新開了另一分店,係以玫瑰城堡為主題。。又去見識下。呢間似乎係走高檔路線,做d fusion菜為主。我地放工5:30去到,已經要叫set dinner了!Tea menu只去到5:00🤔 要知道tea 同dinner 價錢相差極遠!好在,最低消費是一杯飲品。我們2人,叫了一個set dinner 再加一杯飲品,已經好夠食,好飽了。等我逐樣講吧。頭盤點了三文魚他他有魚子同生牛肉,魚子唔腥,但三文魚好腥!同魚子一齊食先覺得好d. 😐湯是一個有泡的雜菜湯沒甚麼特別檸檬雪芭溶得好快,檸檬味唔太酸,都幾開胃。主菜: 煎鱸魚配韓式汁呢個菜我俾👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻鱸魚煎得好香,冇骨,但有少少泥味。下面個韓式汁好好食!係柚子拆肉再撈辣汁,其實幾辣,但越食越好味!酸酸辣辣,配鱸魚食好夾!而且份量都幾多!2大塊魚,夠我地2人share~ 甜品是cheese cakeCheese味勁濃,但感覺比較黏口,一般般。飲品: Rose Latte 同玫瑰花烏龍茶Rose latte Wonderland cafe做得比較好。茶我覺得可以改善的係可以加返個隔去隔茶葉。而環境真係一
等我逐樣講吧。
頭盤點了三文魚他他
湯是一個有泡的雜菜湯
沒甚麼特別
檸檬雪芭
溶得好快,檸檬味唔太酸,都幾開胃。
主菜: 煎鱸魚配韓式汁
呢個菜我俾👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
鱸魚煎得好香,冇骨,但有少少泥味。
下面個韓式汁好好食!
2大塊魚,夠我地2人share~
甜品是cheese cake
Cheese味勁濃,但感覺比較黏口,一般般。
飲品: Rose Latte 同玫瑰花烏龍茶
茶我覺得可以改善的係可以加返個隔去隔茶葉。
而環境真係一般
得呢個搖椅係最靚
近門口幅花牆太淘寶feel😂
總結:食物價錢偏貴,環境不算太優美。
如果有tea menu可以一試。