餐廳: 慢煮屋
資訊:

放工又去咗觀塘駱駝漆工廈買運動用品,手提戰利品,跟住喺附近食晚餐,網上搵到慢煮屋,性價比高的日本菜,小店裝修幾relax嘅。慢煮屋 都幾多人,座位夠闊落坐得舒服,店員都好有禮貌。主打日本料理,多款丼飯同定食,晚餐嚟講當幾健康,價錢合理,慢慢坐傾吓偈唔會趕時間。雪糕朱古力芒果乳酸梳打雪糕(朱古力)士多啤梨乳酸梳打芒果乳酸梳打很清香,跟朱古力雪糕一起喝下,口感特別。慢煮牛腹丼估唔到 慢煮牛腹丼 賣相咁漂亮啊!慢煮牛腹捲起玫瑰花形狀,絕對有誠意有驚喜!打卡一流!我點的是大盛,牛腹肉份量超多,肉色粉嫩,生熟度剛剛好。牛腹肉嫩腍,牛味非常香濃,牛肉好嫩又 juicy,自家秘製醬汁特別惹味。海佬一隻 可以追加小食,我哋揀咗海佬,超大隻,炸到好脆,酥脆到蝦頭都可以吃埋,一滴不留,彈牙唔錯,好抵食!照燒雞定食照燒雞定食支持小店,可以吃到美味日式丼定食,照燒雞香脆,外脆內軟,非常香口,咬落多肉汁。女生最喜歡就係伴碟有新鮮蔬菜作沙律。天氣熱轉配冷烏冬,口感夠煙韌,口感滑嘟嘟,好彈牙。配上自家烏冬汁一齊食,溫泉蛋半熟蛋汁撈勻食又幾正,可口美味的鮮味。芝士雞翼(2隻)套餐仲有追加小食,芝士雞翼,味道濃郁。似調
雪糕朱古力芒果乳酸梳打
雪糕(朱古力)士多啤梨乳酸梳打
芒果乳酸梳打很清香,跟朱古力雪糕一起喝下,口感特別。
慢煮牛腹丼
海佬一隻
照燒雞定食
照燒雞定食
芝士雞翼(2隻)
套餐仲有追加小食,芝士雞翼,味道濃郁。似調味後煎雞翼,表面鋪滿芝士,微微香脆可口,內裡剛剛好新發出雞油香氣。

1921 瀏覽
  • 慢煮牛腹丼