2019-09-14
最近工作都好忙碌,終於搵到時間去食好嘢啦,今次嚟到葵芳覓食,呢間夢工房西日料理,喺外面望入去裝修已經好吸引,就試吓佢啦。呢度嘅食物種類同一般嘅放題都差唔多,大家可以填紙任意揀自己鍾意食乜。呢度特別嘅係有爆谷機添啊,當你等緊食物未到嘅時候,可以食住爆谷同朋友傾住計先首先我哋叫咗壽司先,呢度壽司嘅飯量唔算太多,刺身薄切,食完都唔會話好飽,可以試多少少唔同嘅款。跟住就叫咗雞軟骨串燒,火候掌握得啱啱好,食落去好爽口。再有少少椒鹽係面,味道岩岩好!燒蠔有兩款唔同嘅口味,有蒜蓉同埋芝士,兩款都試左,蠔肉質厚,蒜蓉帶出咗鮮味,芝士食落去都唔流。呢度比起一般放題特別嘅係,有埋打邊爐,有啲蔬菜同埋丸嘅配料可以自己自助拎,而其他肉類就可以落單。肥牛肉同埋脂肪嘅分配都幾好,切得都夠薄,肉質鮮嫩,10秒就可以食得啦!最後點少得甜品呀,呢度有雪糕機可以自己整雪糕,同埋有好多唔同嘅雪條,仲有甜品櫃! 鍾意食咩款都有!