2019-10-23 897 瀏覽
呢間環境優雅,如果情侶黎可以坐戶外對住個civic square感覺幾浪漫,同朋友黎可以chill下吹下水。初時睇落場地細細地,戶外有幾張枱,室內大少少,但原來可以上多層地方大啲。我哋兩個叫咗一個前菜、兩個主菜、同一個甜品。前菜係煙三文魚及羊奶芝士配酵母包,主菜分別係香蒜牛油野生虎蝦同慢煮紅酒牛頰肉﹐而甜品係紅魔鬼絲絨蛋糕。以上都係招牌菜 (signature dishes),話哂大鄉里第一次黎。然而我幾驚喜係佢菜單有不含麩質菜式(gluten-free dishes),對於一啲重視健康嘅人係好貼心嘅做法,我好少見餐廳咁講究!前菜煙三文魚及羊奶芝士配酵母包食落好新鮮又開胃。主菜慢煮紅酒牛頰肉感覺好特別,啲牛肉好鬆軟入口即溶。另一個香蒜牛油野生虎蝦啲蝦好鮮甜真係一番!而個薯蓉隔左一段時間仲係熱。至於甜品紅魔鬼絲絨蛋糕有好幾層,啲士多啤梨味唔錯。有樣要注意係主菜預設係薯蓉,如果想食薯條記得同侍應講,唔係就會好似我哋咁。😂😂總結黎講食物質素高水準,環境佳,唔算多人,讚!

總結黎講食物質素高水準,環境佳,唔算多人,讚!