2021-11-18
住左屯門3年,係就黎搬屋之前同老婆幫襯一直想幫襯既「秋香」。 可能期望太大,落差都比較大,今次係幾失望既。內部裝修幾靚,好多星爺套「唐伯虎點秋香」既經典對白,個人幾鐘意佢個環境,香港黎講幾好feel👍🏻👍🏻吉列生蠔 8/10即叫即整,生蠔size都幾大隻,一咬開熱辣辣,好多汁,食果時要小心,呢個好好味👍🏻👍🏻👍🏻威士忌燒生蠔(6/10)職員話係半熟生蠔,但我就覺似只係加熱個殼🤣🤣 上面加上蔥花同偽魚子既野。上檯後,職員拎左支噴噴,向生蠔噴上幾下威士忌,但可能我落得多咗少少檸檬汁,完全食唔到威士忌嘅香味。 但好彩本身蠔嘅質素尚算唔錯,大隻厚身,有蠔味。 但我寧願直接係上生蠔,加熱個蠔殼有少少無謂😅串燒(菠蘿、雞肉、七里香、牛舌心、厚燒豚肉) (4/10)全晚最期待,同時最失望😞-菠蘿:我無食,老婆話唔錯,幾甜同好汁雞肉:比較乾,雞肉粒比較細,所以都無咩口感-七里香:乾,無味😅-牛舌心:我本人好鐘意食牛舌心,但可惜今次燒得比較乾,牛味淡,偏韌但未到咬唔到既。調味都較淡-厚燒豚肉:係真係好厚身,因為有肥膏所以相比下叫做無咁乾,但調味都係偏淡,食材本身既味道都偏淡。燒茄子(6/10)正常水平
吉列生蠔 8/10
威士忌燒生蠔(6/10)
-菠蘿:我無食,老婆話唔錯,幾甜同好汁
雞肉:比較乾,雞肉粒比較細,所以都無咩口感
-七里香:乾,無味😅
燒茄子(6/10)
正常水平,但相比下蒜蓉同孜然味會更岩我🤣
加埋啤酒,梅酒,烏龍燒灼 埋單~$1000 人均$500。 偏貴,但同食物質素未能成正比
居酒屋當然酒水重要,但串燒都絕對係靈魂既存在,希望可以改變下串燒質素同加多少少酒類既選擇。 加油。