2008-03-08 24 瀏覽
mar 6, 08,帶咗2個友人嚟,叫咗 3個set lunch :1) 牛尾湯(+$8)-友人話ok2) 洋蔥番茄湯(+$8)-似自己煲,味道有番茄嘅微酸,亦無+到茄膏-有洋蔥嘅甜-不俗3) 青菜沙律(+$8)-新鮮,+咗黑醋汁,不錯4) 牛扒意粉-塊牛扒上枱時喺1塊過,張相已成細細舊因為好快手將佢哋切晒我先影-友人話塊牛扒1般-不過佢比linguine,呢個就確實要+分啦5) 龍脷柳意粉-塊魚都好大,肉厚亦嫩,夠味,外面呢層脆漿好薄,做法幾特別,都幾好味-亦喺比linguine,唔算腍6) 茄子魚柳飯-試咗友人1舊魚柳,都幾好味-個汁有少少辣-友人就欣賞埋佢個飯,話又軟又香,所以好犀利咁掃晒成碟後記1) 今個turn由我請客2) 其實餐廳內部環境都唔差,味道唔錯,唯獨每碟個賣相求其咗d,可以擺得好樣d(+d裝飾)3) 但4周個環境就幾好喇,尤其坐露天,直望住d遊艇同艇仔,好開揚,好空氣,食完仲可以喺附近行吓,好relax4) 友人們原本想步行出去香港仔……..不過我唔贊成,因我怕佢哋2個行到中斷(鴨脷洲大橋)行唔到時,喺無辦法截到車,1定要繼續行,番唔到轉頭。改咗行去鴨脷洲大街呢d

1) 牛尾湯(+$8)
-友人話ok

2) 洋蔥番茄湯(+$8)
-似自己煲,味道有番茄嘅微酸,亦無+到茄膏
-有洋蔥嘅甜
-不俗

3) 青菜沙律(+$8)
-新鮮,+咗黑醋汁,不錯

4) 牛扒意粉
-友人話塊牛扒1般
-不過佢比linguine,呢個就確實要+分啦

5) 龍脷柳意粉
-亦喺比linguine,唔算腍

6) 茄子魚柳飯
-試咗友人1舊魚柳,都幾好味
-個汁有少少辣
-友人就欣賞埋佢個飯,話又軟又香,所以好犀利咁掃晒成碟

後記
1) 今個turn由我請客

4) 友人們原本想步行出去香港仔……..不過我唔贊成,因我怕佢哋2個行到中斷(鴨脷洲大橋)行唔到時,喺無辦法截到車,1定要繼續行,番唔到轉頭。改咗行去鴨脷洲大街呢d平坦d嘅路………沿途仲可以望吓呢d令人心曠神怡嘅景

5) 搵次嚟試埋個晚餐