由四季酒店正門入口進入,右手邊就係Gallery職員先安排我地入座,座位好寬落,枱同枱之間有充足間隔,空間感充足Afternoon tea係計人數上Tea set,即使係單數,甚至係一個人都可以享用 分左2層既Afternoon tea set,下層係鹹點,上層係甜點,鬆餅另上焗迷你叉燒包 - 雖然細細個,個皮都仍然好脆,叉燒料都好足鴨鬆雲吞威化伴酸梅醬 - 炸過既撻皮好特別,口感好鬆化康堤芝士泡芙 - 芝士味濃郁,配泡芙口感好特別 迷你青豆火腿撻 - 一口Size,青豆味重,反而火腿味唔係好食得出加勒比朱古力及西西里開心果撻  - 朱古力濃滑,甜度岩岩好玫瑰法式焦糖泡芙蛋糕 - 玫瑰味好出,外型討好日本紫蘇葉伴菠蘿 - 入口有清新既果味,好食紅桑子樹莓酒蛋糕 - 酸酸地既味道,好清新桂花鬆餅配英式忌廉及芒果青檸果醬 - 鬆餅濕度同鬆化程度合適,忌廉同果醬份量好多,可以搽多一個整體食物有水準特別一提服務好殷勤,職員每一款食品都會詳細介紹,同埋會介紹可以搭配既茶類
由四季酒店正門入口進入,右手邊就係Gallery

焗迷你叉燒包 - 雖然細細個,個皮都仍然好脆,叉燒料都好足
鴨鬆雲吞威化伴酸梅醬 - 炸過既撻皮好特別,口感好鬆化
康堤芝士泡芙 - 芝士味濃郁,配泡芙口感好特別
加勒比朱古力及西西里開心果撻  - 朱古力濃滑,甜度岩岩好
玫瑰法式焦糖泡芙蛋糕 - 玫瑰味好出,外型討好
日本紫蘇葉伴菠蘿 - 入口有清新既果味,好食
紅桑子樹莓酒蛋糕 - 酸酸地既味道,好清新
整體食物有水準