2023-03-03 217 瀏覽
難得放假 決定同屋企人入沙田行街落電梯見到一間裝修清新既食肆 眼球即刻被吸引過去QUE 真係好cute門口甜品櫃上面已經有小貓咪見價錢係沙田新城市黎講又唔貴 決定入去一試原來唔止門口有貓 店內都仲有好多位置有貓貓擺設講番食物 似係日式同西式fusion 菜其實食物同飲品都真係幾有驚喜 揀幾樣重點講啦🔸松葉蟹味噌甲羅燒意大利飯配海膽忌廉汁初時睇餐牌以為得一隻平碟既份量 仲會擔心太少但原來QUE係用碗上 同屋企人每人都分到好多而且蟹肉蟹膏加埋落海膽汁既忌廉飯 鮮味更加提升呢個飯打卡賣相味道都一流 正呀👍🏽 🔸軟殼蟹意粉配松葉蟹肉及蕃茄忌廉汁蕃茄汁意粉通常都會過酸 但QUE配搭得啱啱好 每條意粉仲被大量蟹肉包住 食得好滿足🔸鰻魚玉子壽司搭可個造型就同墨西哥既taco 一樣 而外層係天婦羅紫菜 咬落脆脆嘅 口感特別又好食🔸加賀培茶蛋糕一舊四方體 唔會過甜而且茶味超濃厚 好味道🔸草莓香桃沙冰🍧又一驚喜 飲落口超濃士多啤梨味 唔係人造果啲味 而係好似一啖食左好多粒士多啤梨咁 超香甜 好正👍🏽總結 QUE 環境舒服 食物又好食 而且店員服務態度好好尤其係男經理 見我地睇左餐牌好耐都未決定好叫咩 (因
難得放假 決定同屋企人入沙田行街

🔸草莓香桃沙冰🍧

總結
QUE 環境舒服 食物又好食
而且店員服務態度好好
尤其係男經理 見我地睇左餐牌好耐都未決定好叫咩 (因為樣樣都好想試😛)
會主動黎同我地介紹 又會留意我地食野速度 唔會一下子上哂啲食物 完餐時又會問下我地食物質素 佢真係好有heart
  • 松葉蟹味噌甲羅燒意大利飯配海膽忌廉汁
  • 軟殼蟹意粉配松葉蟹肉及蕃茄忌廉汁