2023-09-01
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧平時tacos就食得多,真係認真坐係墨西哥餐廳度食飯就第一次。反光嘅雲石枱,配搭橙色嘅酒櫃,盡顯高貴。肉食手工比薩 $148一睇就知道專係為咗肉食獸而設,Pizza入邊有碎牛肉、辣肉腸仲有風乾火腿。充滿肉香又有肉類嘅油香味,配搭拉絲嘅芝士真係一流呀。墨西哥烤肉 $238可以選擇三款內餡(蔬菜、雞肉和牛肉)。我就揀咗牛肉,牛肉配搭洋蔥、甜椒、牛油果醬、莎莎醬同埋酸忌廉炒成,同埋烤餅一齊食就滋味加倍。墨西哥夾餅 $188同樣可以從三款配料中選擇一款(蘑菇、雞肉和牛肉),今次我就試吓雞肉。Taco放喺波浪形嘅銀色碟上邊,淨係打卡都一流呀。Tacos餅身亦都好脆,配搭嫩滑嘅雞肉同埋帶少少酸味嘅醬汁真係幾開胃。自家製法式鳥結糖冰糕 $98鳥結糖軟身又有牛奶香,入面有杏脯、提子乾和杏仁片,口感都好豐富呀。Berry Slush紫色呈冰沙狀嘅口感,入面用咗多款果汁,例如rasberry同埋Black Berry,帶點酸酸甜甜咁,夏天飲真係好消暑解渴。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️୨୧┈┈┈
肉食手工比薩 $148
墨西哥烤肉 $238
墨西哥夾餅 $188
自家製法式鳥結糖冰糕 $98
Berry Slush
你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧
REFLECT Restaurant & Bar (旺角)
旺角西洋菜南街74-84號旺角城市中心12樓
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈୨୧
#Eatwithcouple_旺角
#Eatwithcouple_墨西哥菜
“我作為這些相片的創作者,擁有相片的著作權和所有權。未經我的授權,任何人不得以任何形式銷售、轉讓或利用這些相片。”
#hkfoodie #foodiehk #hkfoodies
#hkfood #hongkongfood #hkfoodblog#hkfoodblogger
#foodphoto #hkfoodlover
#hkigblogger #hkigers
#hkinfluencer #hkig #hkblogger
#香港美食