2023-07-14
今個weekend我特登帶弟弟去咗尖沙咀我最愛嘅黑木亭居酒屋,食咗佢哋嘅週末放鬆二人餐。🍣🍱餐單有兩款主菜同三點刺身盛,仲有鰻魚牛蒡炸蝦卷🦪。三點刺身盛包括咗三文魚🐟、油甘魚🐟同八爪魚🐙,味道好新鮮,每一件都好滑嫩。而且咁多款嘅刺身,份量都幾大,兩個人夠曬食。鰻魚牛蒡炸蝦卷就更加吸引啦,鰻魚肉質鮮嫩,牛蒡炸得香脆,真係一絕。🍱🍤🍙除咗主菜同刺身,我哋仲叫咗流心溶岩蛋三文魚飯同鰻魚柳川陶板燒配日本珍珠米。流心溶岩蛋三文魚飯嘅飯份量超級足,三文魚鮮美,加上流心蛋,一開食就流出啲蛋汁,好香好好味。鰻魚柳川陶板燒就更加吸引啦,會有一個小火爐即場燒,鰻魚燒得恰到好處,入口即化,味道鮮美,同埋日本珍珠米一齊食真係好好味。🍚🍳🍛最後,仲有一份附送嘅芒果雪糕🍦,真係好好味,好香甜。整個餐飲體驗真係一如既往的好舒服,餐廳環境舒適,服務員態度亦好好。仲未去試的朋友就快d去試啦!🥰🥰