2018-04-27 1350 瀏覽
因為本人太喜歡食海鮮, 所以從前亂打亂撞去不同地方食海鮮, 終於食到一間坐又舒服, 食又好味, 水準平均的一間酒家, 以往的炸好味, 蒸既又好似差D, 忟既又好似差DD咁, 但這店廚師煮既都好平均, 仲要樣樣都有質數,~~E+好興食既~~  "蝴蝶蚌"  薑葱蒸"蝴蝶蚌我比較喜歡這種煮快, 薑葱好帶出"蝴蝶蚌的先甜味, 豐富了味蕾, 而一般酒家或海鮮檔介紹的都會叫你鹽水白恰, 本人就覺得咁食DRY 左D椒鹽賴尿蝦係每次必食的一味, 非常非常野味, 炸蒜同賴尿蝦都做得很乾身而內裡肉質又JUICY!!!清湯龍蝦配伊麵細細的龍蝦配上清湯, 好味又不油膩, 如果用芝士我怕會好濃, 食不下那麼多海鮮.忟鮑魚配時令菜其實我選擇左隻大鮑, 要用刀叉吃的.........真係忟得好入味, 唔知點解, 咁小既時間可以忟到咁入味!!!最後是>>>> 油鹽焗松皮蟹松皮蟹, 不是常有的, 牠比起奄仔蟹更香更鮮味, 所以如果有我一定會食松皮蟹, 大家的價錢都是差不多的, D 膏爆晒出來, 都是滿滿的, 大滿足~~~整體, 不論服務員工及食物都是幾好的, 要給一個贊.海鮮是在出面自

E+好興食既~~  "蝴蝶蚌"  薑葱蒸"蝴蝶蚌
椒鹽賴尿蝦

清湯龍蝦配伊麵
忟鮑魚配時令菜

最後是>>>> 油鹽焗松皮蟹

整體, 不論服務員工及食物都是幾好的, 要給一個贊.
海鮮是在出面自己買的, 然後在這店加工煮, 我亦比較喜歡鯉魚門這裡的計算, 因為是用每位計, 出面很多的都是用斤,計海鮮重量, 如果大食的話就很不化算, 鯉魚門就你食幾多海鮮都是用人頭費計相對化算得多, 至於買幾錢海鮮就你自己話晒事.
2018-04-16
  • 油鹽焗松皮蟹