2014-05-24 588 瀏覽
今日去左呢間酒樓飲茶。。點左八樣野食。。粥,乳鴿,馬拉糕,咸水角,魷魚鬚係正常時間內上檯。。但係燒賣,珍珠雞,同雞紮就等左好耐都無影。。搵個阿姐問下啦,一句:點心要等廿分鐘!  敷衍了事就算?怕落漏單姐。。之後阿姐拎張落單紙過黎對。。單就無落漏喇。。不過 ,望下個落單時間。。十一點半,望下個鐘。。咦。。過左30分鐘喇喎。。再等多一陣。。3籠野千呼萬喚始出籠。。d燒賣蒸到出晒水喇。。係咪訓著覺無睇時間出籠啊??最令人咋舌既係珍珠雞。。 一籠3隻既珍珠雞。。打開第一隻。。無料既? 得一粒好細好細既冬菇,一小粒既蛋黃。。肉絲/肉粒都無一粒。。 以為係個別事件啦。。再打開第2第3隻珍珠雞。。嘩。。又係咁既。。。3隻珍珠雞都係無料嫁喎。。咁岩酒樓啊姐過黎加茶,我地多口講句:乜珍珠雞無料嫁?阿姐既答案令人滴晒汗:係嫁,珍珠雞係咁嫁。無料嫁。得個名。。菠蘿包就話無菠蘿姐。。。廿零蚊一籠珍珠雞,,得糯米飯,偷工減料到咁。。野又唔係好食又等得耐,服務又唔係好。。無下次囉唔該。。

今日去左呢間酒樓飲茶。。點左八樣野食。。
粥,乳鴿,馬拉糕,咸水角,魷魚鬚係正常時間內上檯。。

但係燒賣,珍珠雞,同雞紮就等左好耐都無影。。

搵個阿姐問下啦,一句:點心要等廿分鐘!
敷衍了事就算?怕落漏單姐。。

3隻珍珠雞都係無料嫁喎。。

咁岩酒樓啊姐過黎加茶,我地多口講句:乜珍珠雞無料嫁?

阿姐既答案令人滴晒汗
:係嫁,珍珠雞係咁嫁。無料嫁。得個名。。

野又唔係好食又等得耐,服務又唔係好。。無下次囉唔該。。
2014-05-24
早餐