2022-03-27
🐰由於工作關係 最近要入屯門開工難得入嚟 緊係要問定屯門友食咩好第一間 最多屯門友推介嘅係依間喇沙專門店店舖位於商場外面 唔算太難搵店內枱與枱之間 以🐰嘅身型會覺得有啲窄落單係用電話掃code 同店員交流本身唔會太多Menu選擇唔會太多 啱哂同🐰都有選擇困難症嘅各位本住小朋友先做選擇嘅本心 🐰揀左咩都有嘅珍寶+朋友介紹嘅喇沙湯底湯底本身有3款選擇 仲有魚湯同芫荽魚湯 下次等🐯都喺度先再嚟試而麵底本身有6款選擇 揀左比較特別嘅瀨粉溝米粉見隔離枱叫左小食併盤同燒雞米粉 都好似好吸引咁但🐰得一個人食唔到咁多 😝 恐龍嘅身型 麻雀嘅胃🧩 珍寶喇沙瀨粉溝米粉 $50一上枱 濃香嘅喇沙味就飄入鼻 即刻試一啖湯頭好濃郁嘅喇沙味 但完全唔會令你有口渴嘅感覺最鍾意佢椰奶味好濃好滑 仲有淡淡嘅蝦味滲出嚟配料同麵量不小 麵底亦煮到啱啱好 爽口亦掛湯配料中肥牛真係最夾喇沙湯底 仲有豆卜、芽菜助攻 好滿足其他配料不過不失 餐飲加錢配左凍橙檸茶 幾Fresh 可以一試(🖐🏻🖐🏻🖐🏻🖐🏻🖐🏻為滿分)味道 🍻🍻🍻🍻回頭 🧲🧲🧲🧲環境 🔎🔎🔎服務 🎖🎖抵食 🧮🧮🧮🧮#sheepnwolf屯馬綫#sheepnwolf屯門
難得入嚟 緊係要問定屯門友食咩好
一上枱 濃香嘅喇沙味就飄入鼻 即刻試一啖湯頭
好濃郁嘅喇沙味 但完全唔會令你有口渴嘅感覺
最鍾意佢椰奶味好濃好滑 仲有淡淡嘅蝦味滲出嚟
配料同麵量不小 麵底亦煮到啱啱好 爽口亦掛湯
配料中肥牛真係最夾喇沙湯底 仲有豆卜、芽菜助攻 好滿足
(🖐🏻🖐🏻🖐🏻🖐🏻🖐🏻為滿分)
味道 🍻🍻🍻🍻
#sheepnwolf新加坡菜
#sheepnwolf喇沙
#sheepnwolf香港人知店
🔮 加入#懲罰Mee 懲罰2000+間黃店 勁攞Mee黃分
🔮 如果大家鍾意睇我哋嘅分享 Follow us + 打開post notification
留意到我哋嘅新Post 隨時Comment Like & Share
#屯馬綫 #屯門 #天水圍 #新加坡菜 #喇沙 #香港美食 #屯門美食 #天水圍美食 #屯門黃店 #天水圍黃店 #黃店 #黃色經濟圈 #懲罰黃店系列 #hkfood #foodie #hkfoodie #yellowfoodie #foodblogger #hkfoodblogger