2022-02-28 158 瀏覽
男朋友同完屋企人食之後,同我推廌哩間餐廳,所以入到黎元朗食lunch。哩到地方雖然唔大,但係裝修好有心機。裝修風格係法式田園風,用左好多綠色植物同白玫瑰做裝飾,加上吊燈,感覺舒服得來又好高格調,可以話係港女打卡嘅好去處。午餐嘅價錢同連鎖西餐廳差唔多,一個餐跟埋餐湯同飲品。(餐牌嘅插圖都好搞笑)個蘑菇湯做得好出色,佢將蘑菇打得好碎好碎,令個湯厚身得黎又做到好滑,滑到只係食到香草嘅口感,佢再喺湯嘅面頭加咗啲忌廉,香味同口感配合得非常好。餐飲方面,我同男朋友各自嗌左一杯奶昔,「香蕉朱古力奶昔」同「士多啤梨藍莓奶昔」。呢度嘅奶昔比較稀身,奶味唔算重,但係水果味好出。「香蕉朱古力奶昔」嘅香蕉味好重,男朋友喺個餐未到之前就已經飲晒,睇嚟好好飲。而「士多啤梨藍莓奶昔」嘅士多啤梨同藍莓嘅比例恰到好處,兩種水果各自發揮到果香,又唔會太甜或太酸。All Day Breakfast 就單憑個煙三文魚班尼蛋鬆餅已經夠曬吸引。切開蛋中間,流心嘅蛋黃睇到佢嘅生熟程度啱啱好。配埋煙三文魚,蛋黃醬,同埋又鬆又脆嘅包,即刻感到非常滿足。其他嘅配料都發揮水準,就連哈密瓜都好甜。「烤洋蔥野菌牛肉芝士漢堡」個包又脆又鬆軟。薯

「烤洋蔥野菌牛肉芝士漢堡」個包又脆又鬆軟。薯條落咗特製調味粉,薯條咬落唔油,薯肉都好鬆軟,呢個餐唯一失色嘅係個牛肉偏乾,希望下次識到一個跟住juicy 嘅漢堡。
  • 全日早餐