餐廳: 添好運點心專門店
資訊:

2018-11-14 259 瀏覽
係大角咀奧運想飲茶食點心,我估好多人只會諗到茶樓,但又唔想排隊等餐死?(我好怕食野要排隊等好耐)其實行過少少去到地下有一間唔錯既點心專門店添好運選擇。呢間店鋪裝修格局唔同傳統一般既茶樓,佢裝修設計都好西式感覺。而且都算坐得舒服闊落。茶係傳統茶樓一樣,真係無分別咖,真係唔錯,有翻飲茶嘅感覺。另外,岩晒我依啲中意食點心,又唔想等位等太耐嘅都市人,仲有佢既精緻點心,食品款式唔太花巧,較傳統的中式點心應有盡有,都值得一試,重要嘅係,佢拍得住茶樓之餘,仲比某啲茶樓美味。蝦餃皇、燒買、菜苗餃,粒粒蝦餃漲噗噗好飽滿,餡料係十分足料。我地仲叫左個鳳爪排骨飯,排骨,生菜,甜品係桂花糕。真係料多到食到飽到食唔晒。茶位只係幾蚊,我地兩個人嘅茶位相等於茶樓嘅一個茶位,仲要無加一,淨係計茶位,埋單都好划算,值得讚揚!!餐廳職員好nice 服務態度非常好,和藹友善,成個用餐體驗非常好,喺香港仲能夠體驗到咁好的用餐體驗,機會真係少之又少呀!實屬難得!