2020-07-27 79 瀏覽
收工同個朋友去樓下冰室食飯,見呢度嘅裝修都幾乾淨企理,而且又有我最愛嘅瑞士雞翼,所以就入咗去試試。呢度比較出名嘅係佢嘅瑞士雞翼同埋雞髀,仲有蕃茄湯同埋佢嘅特飲。不過我都食唔到咁多野,今次就試試佢嘅意粉同埋焗豬扒飯,當然唔少得瑞士雞翼。瑞士雞翼嘅賣相相當唔錯,食落去甜甜地鹹鹹地,而且好入味,基本上每啖都食到佢嘅瑞士汁。佢嘅蕃茄豬扒飯同埋意粉都好大份,而且味道亦都唔差,睇得出個焗豬扒飯落咗唔少芝士,食落有啲拉絲嘅效果,而冰室炒意粉就好入味,有唔同嘅配料,每啖都食到唔同嘅配料,相當足料。然後我哋個叫咗一杯紅豆奶茶同埋鹹檸七,我個人覺得個紅豆奶茶配合得幾好,不過其實呢兩樣野加埋就會好甜,不過我自己就幾鍾意呢隻味,如果唔鍾意太甜嘅話,記得嗌少甜。整體而言,呢間野唔算貴,環境亦都相當唔錯。大家可以試試。

整體而言,呢間野唔算貴,環境亦都相當唔錯。大家可以試試。