2020-11-28 42 瀏覽
Lockeroom Dining (譽發廣場)油麻地彌敦道558-560號譽發廣場8樓今日約左另外兩個朋友黎左近油麻地既呢間以足球做主題餐廳,知道呢到係新開張所以黎支持下一出電梯就已經係餐廳門口,見到呢到抗疫措施做得好好,除左量度體温之外,門口仲有張檯仔擺左搓手液,消毒濕紙巾同埋獨立包裝口罩比食客使用,抵讚入到餐廳入面,已經見到用好多波衫黎裝飾,地下鋪左青綠色既地毯,加上紅色既餐椅,感覺就好似係球場上面用餐咁首先上既就係雜菜沙律,好得意用個保樽裝住,既特色而且又可以保持住疏菜既新鮮,配合埋黑醋混埋一齊,無得頂是日餐湯係甘筍忌廉湯,配合埋蒜香牛油法包,食得出法包係即刻焗既,熱辣辣好鬆脆,非常新鮮主菜黎啦,見到塊鵝肝已經流晒口水煎得好香口,肥美得黎又唔會太油膩。。而肉眼扒我就揀左5成熟,食落岩岩好,肉身仲係好鮮嫩而且保持住d肉汁, 唔會太韌同多根另外,朋友叫左呢兩份都唔錯,見到大大隻既波士頓龍蝦好吸引西班牙黑毛豬我都試左少少,食落好有口感同個燒烤醬非常match, 值得推介食完主菜當然要食埋甜品先至夠完滿啦,而家好抵只要有幫襯到set dinner就可以用6折價錢食到meun入面既自家製甜
Lockeroom Dining (譽發廣場)
油麻地彌敦道558-560號譽發廣場8樓

是日精選沙律

甘筍忌廉湯

蒜香牛油法包

香燒美國Creekstone牛肉眼配法國鵝肝

主菜黎啦,見到塊鵝肝已經流晒口水

波士頓龍蝦配美國Creekstone牛西冷

燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉拼北海道元貝

另外,朋友叫左呢兩份都唔錯,見到大大隻既波士頓龍蝦好吸引

即製梳乎厘班戟

朱古力三重奏心太軟

食完主菜當然要食埋甜品先至夠完滿啦,而家好抵只要有幫襯到set dinner就可以用6折價錢食到meun入面既自家製甜品
仲要係即叫即整架,真係好吸引

最後飲埋杯餐茶就滿足啦,餐廳既熱飲杯同碟好靚,好有英式afternoon tea既feel, 睇得出店主好花心思,非常欣賞呀
是日精選沙律
甘筍忌廉湯