2019-07-29
是日同另一半慶祝拍拖週年紀念, 因為佢係阿仙奴既fans黎, 所以我亦一早bookmarked左呢間餐廳, 加上朋友食過話好好食, 咁當然就要黎試下啦!入到去已經有好多阿仙奴既decor, 地下鋪左仿草地毯.而牆身仲掛起左球員既簽名球衣. 另一半已經心心眼, 周圍影下相~我地亦被安排坐O係一個好有特色既座位! 好開心~晚餐set好吸引, 有好多選擇~! 仲跟湯, 沙律同飲品是日餐湯配蒜蓉包南瓜湯好濃味, 仲食到D南瓜蓉~蒜蓉包都烘得好好食, 個邊脆卜卜, 但個包係鬆軟口感!沙律好refresh, 用玻璃樽裝住好特別.配埋黑醋簡直係健康之選!香草燒法國原隻春雞一上枱就諗, 咁大隻春雞都幾難handle切黎食.殊不知一落刀原來D雞肉係好嫩, 一D都唔鞋, 所以好快已經切到件.隻春雞燒到個皮金黃色脆卜卜~D雞肉亦好juicy~個汁帶有D酒味, 幾特別!香烤澳洲羊架拼德國腸羊架係我地既至愛, 好好食!而不得不提, 襯main courses既配菜亦出色.烤蕃茄好好食, 而個薯蓉唔係非一般既薯蓉, 係紫薯蓉, 帶有D香甜味, 正~order套餐可以6折叫埋甜品~甜品是必須的!法式焦糖燉蛋焦糖燉
咁當然就要黎試下啦!
入到去已經有好多阿仙奴既decor, 地下鋪左仿草地毯.
我地亦被安排坐O係一個好有特色既座位! 好開心~
晚餐set好吸引, 有好多選擇~! 仲跟湯, 沙律同飲品
是日餐湯配蒜蓉包
南瓜湯好濃味, 仲食到D南瓜蓉~
蒜蓉包都烘得好好食, 個邊脆卜卜, 但個包係鬆軟口感!
沙律
好refresh, 用玻璃樽裝住好特別.
配埋黑醋簡直係健康之選!
香草燒法國原隻春雞
一上枱就諗, 咁大隻春雞都幾難handle切黎食.
隻春雞燒到個皮金黃色脆卜卜~D雞肉亦好juicy~
個汁帶有D酒味, 幾特別!
香烤澳洲羊架拼德國腸
羊架係我地既至愛, 好好食!
而不得不提, 襯main courses既配菜亦出色.
烤蕃茄好好食, 而個薯蓉唔係非一般既薯蓉,
係紫薯蓉, 帶有D香甜味, 正~
order套餐可以6折叫埋甜品~
甜品是必須的!
法式焦糖燉蛋
焦糖燉蛋好滑, 拿破崙餅好鬆脆~
好甜心既service! Happy anniversary!
朱古力三重奏心太軟
呢個心太軟係我食過既心太軟之中最特別!
上枱既時候鋪面既朱古力片慢慢溶化,
切開個心太軟既時候, 軟心朱古力流哂出黎! 整得好出色.
而且朱古力濃得黎唔會覺得太甜膩.
Fruit punch
紅棗茶
Overall, 真係非常滿意!
環境岩哂球迷, 即使唔係球迷, 呢度既野食都十分抵讚!
食物色香味俱全, 十分出色!
另一半已經指定左再黎食過!