餐廳: Greenhouse
資訊:

因為係Times Square 買完野,所以拎左一堆dining coupon, 可食滿200減100蚊,相等於半價! 見到Greenhouse呢日冇咩人就諗住試試✨ 但就有少少失望啦😅🔹照燒牛肉鵝肝煎蛋飯 $198聽落就好吸引,同好特別😂 上到黎就🙈 個兩隻蛋望落已經有啲失望😂 茶記都靚過佢可能😂 食落味道還可以,牛肉都叫剪得岩岩好,唔會硬,肉汁都不錯👍🏻 鵝肚都唔錯啊,同埋都叫幾大塊👍🏻 但係個飯底真係搞唔掂😷 好似一舊舊咁、又會乾🤦🏼 所以198咁嘅quality 真係 a bit overpriced 🤔 🔹小食拼盤 $268食落就唔錯嘅,拼盤包括以下小食: ▪️無骨雞翼▪️春卷▪️魷魚▪️蝦餅▪️串燒每款小食都炸得幾香幾脆,而且味道都唔錯😊 但係原價268呢個份量真係小左啲啲🤔 同埋同相都有段距離🤔 特別係個串燒,佢係好幼身,仲要淨係篤左一半..我睇左散嗌3串都要128😅 所以呢碟野係味道真心不錯,但價錢、擺盤仍有進步空間👌🏻🔹牛肉湯河粉配泰式牛肉丸 $138湯底味道幾濃郁,牛肉亦嫩滑、香口🫶🏻 泰式牛肉丸都幾好味,佢地嘅餸亦冇平時好怕嘅個種雪藏味,呢碗粉都不錯👍🏻 不過都係個句,13

🔹照燒牛肉鵝肝煎蛋飯 $198

🔹小食拼盤 $268
食落就唔錯嘅,拼盤包括以下小食:
▪️無骨雞翼
▪️春卷
▪️魷魚
▪️蝦餅
▪️串燒

🔹牛肉湯河粉配泰式牛肉丸 $138
湯底味道幾濃郁,牛肉亦嫩滑、香口🫶🏻 泰式牛肉丸都幾好味,佢地嘅餸亦冇平時好怕嘅個種雪藏味,呢碗粉都不錯👍🏻 不過都係個句,138蚊碗性價比不高 🙈

總括你問我,啲野食點,其實都唔錯,唔係差,特別係啲小食同碗粉都係好食嘅👌🏻 但冇用coupon 食原價埋單要6-700我就覺得性價比真係低左啲,亦都冇特別到大家要洗成倍價錢去食出面都食到嘅野🤔