2015-03-14
今晚去既餐廳係組長日式放題,因為同朋友比較肚餓所以都想食放題,然後喺openrice見到組長好似ok就5點打去book 9點既位。一出銅鑼灣地鐵站c出口,向右行兩分鐘左右就到左,都幾方便。9點左右去到餐廳,排隊既人唔算太多,因book左位,完全唔洗等,直接有位。第一個侍應態度已經唔錯,所以俾人第一印象已經唔差。之後坐得都算舒服,因為岩岩好對住窗口,間唔中望下出面感覺都唔錯。有樣野特別要讚既就係 對比其他同類型放題既 店舖環境冇咁逼,每張枱之間都有一定距離,算幾鬆動。食物既款式數量同其他放題差唔多,都係有9-10張左右因為我唔係特別中意食生野,所以熟食既比例較多。但必叫的三文魚都係有叫既。叫左三文魚壽司同玉子壽司。三文魚中上,算偏厚,而且口感不俗。但玉子成日一夾就裂開少少,好易夾爛然後就係一碟壽司同手卷圖中就係海龍皇卷,加洲卷同埋花之戀大部分用紫菜包住既都包得一般,好容易飛出來,包得唔夠實手卷同壽司都有呢個情況味道都唔錯,但重點推介:就係花之戀!呢度既花之戀質素真心唔錯,算係上品三文魚口感好,醬又夾到個味,食到停唔到。繼續推介:呢個就係汁燒牛柳粒!呢個一流!!!呢個牛柳粒既生熟控制得岩岩
9點左右去到餐廳,排隊既人唔算太多,因book左位,完全唔洗等,直接有位。第一個侍應態度已經唔錯,所以俾人第一印象已經唔差。之後坐得都算舒服,因為岩岩好對住窗口,間唔中望下出面感覺都唔錯。 有樣野特別要讚既就係 對比其他同類型 放題既 店舖環境冇咁逼,每張枱之間都有一定距離,算幾鬆動。 食物既款式數量同其他 放題差唔多,都係有9-10張左右 因為我唔係特別中意食生野,所以熟食既比例較多。
但必叫的三文魚都係有叫既。
叫左三文魚壽司同玉子壽司。
但玉子成日一夾就裂開少少,好易夾爛
然後就係一碟壽司同手卷 圖中就係海龍皇卷,加洲卷同埋花之戀
大部分用紫菜包住既都包得一般,好容易飛出來,包得唔夠實
手卷同壽司都有呢個情況
味道都唔錯,但重點推介:
就係花之戀!
三文魚口感好,醬又夾到個味,食到停唔到。
繼續推介:
呢個一流!!!
呢個牛柳粒既生熟控制得岩岩好,令到肉質唔會un
再加上佢既汁,真係一試難忘!
不過份量相對有少少多,小心食呢個就食飽哈
放題又點少得天婦羅!
三文魚天婦羅不錯,雖然炸過,但仲可以保留到三文魚既肉質
而 蟹棒天婦羅明顯錦上添花,炸過後口感多左一個層次,好味左!
最後就要講香蕉天婦羅!呢個真係特別,炸過既香蕉入面仲係一模一樣,但外面就多左層,做到出面暖,入面有熱既感覺,口感特別!
最後除返每個人都係210有找,同其他放題差唔多,但勝在位置方便而且唔少款式都特別,我認為幾值,唔錯既一次!