話說 Boxing Day 嗰晚,同朋友諗住係紅磡揾間餐廳去食晚飯然後再去睇 show。點之就出事了......之前見有blogger 介紹過,d 食物睇落都幾靚同有海景。。。。。。同睇 Openrice d 食物相都幾靚咁.....所以就諗住去試吓。。。點知原來就係睇漏咗食評!去到才發現。。。這裏其實是親子餐廳而不是西餐廳。幸好我們到達的時間尚早,餐廳內不是太多人和小朋友,還不算太嘈!餐廳嘅服務,其實本人真是覺得非常一般。一進餐廳,服務員只是幫我們帶到坐位,等了很久也沒有俾Menu同水給我們。。。最後,我們叫了一個青瓜牛油果藜麥沙律同一份Rib Eye。當食物嚟到時,我們真的驚訝萬分!其實一份 around $120 ge 沙律,佢嘅portion 真係嚇親人咁少。。。佢個 size 係我平時午餐跟 set 嘅份量。。。佢用一個好似餐湯嘅碟裝住,decoration無乜也不在話下。。。但最主要我們叫的是青瓜牛油果藜麥沙律。。。青瓜得一片係面。。。牛油果得四塊小薄片左右。。。我同朋友都望到呆咗。。。跟住就係份 Rib Eye, 佢份 Rib Eye 成 $348,Portion 細不在

餐廳嘅服務,其實本人真是覺得非常一般。
最後,我們叫了一個青瓜牛油果藜麥沙律同一份Rib Eye。
當食物嚟到時,我們真的驚訝萬分!

跟住就係份 Rib Eye, 佢份 Rib Eye 成 $348,Portion 細不在話下,話說佢一塊扒切開得六塊。。。得頭同尾有肉食,中間有兩塊半肉嘅肥膏都佔咗塊肉嘅一半。。。
真係叫人點食呢!?同食乜呢!?呢個價錢。。。呢個 size。。。同呢個質量。。。我真心接受唔到!!!

Rib Eye

我同朋友都完全覺得唔會有下次。。。完全會 blacklist 這間餐廳!
總括而言,這間餐廳的食物味道非常一般及性價比低。。。。。。非常失望!

完全不會再幫襯!!!

青瓜牛油果藜麥沙律
2021-12-26