2014-06-01 3962 瀏覽
終於脫離左出trip既命運, 蘿拔仔返黎第一時間梗係搵埋蘿拔妹搵食啦, 近排openrice都好HIT下既目利きの銀次就成為左我地既目標喇~位處世貿5樓, 搭電梯上既朋友仔可以係uniqlo隔離搵到呢間食店, 第一次黎見到門口係西式佈局的Hooray Bar & Restaurant有點錯愕呢, 但攞好左位就會帶你上去上面既目利きの銀次, 木色的配置跟周圍的環境日式風情濃郁, 座位亦有一定間隔, 在炎炎的夏日實在非常舒服, 美中不足既係, open kitchen 竟然設係維港既景觀前面, 遮住個海景!!><睇睇個MENU發覺lunch set唔係好貴, 係咁既地段仲可以叫平添, 都係$80-120到. 雖然可以揀既set 唔算多, 但對第一次黎既我地都要諗一輪了, 因為樣樣都好似好好食咁XD左揀右揀之下, 我地終於選擇左自家製濃厚雞湯飯同埋刺身拼盤定食~首先上既當然係附帶既前菜啦>3< 細細碟既牛脷炆得好腍,好入味, 甜甜地咸咸地好開胃, 沙律清爽但唔算突出, 前菜OK 啦~跟住就到蘿拔妹點既刺身拼盤定食喇, 外觀跟在MENU上的不同呢, 幻想有點破滅

跟住就到蘿拔妹點既刺身拼盤定食喇, 外觀跟在MENU上的不同呢, 幻想有點破滅,哈哈. 畢竟在MENU上的是用籃子承載, 堆得又高又美啊T_T
刺身拼盤定食
刺身感覺中規中矩, 但都叫幾甜幾香, 而且好新鮮, 今次淨係得魚生, 下次黎試埋其他再報告XD
自家製濃厚雞湯飯
然後蘿拔仔既自家製濃厚雞湯飯出場喇! 見到湯用茶(湯?)壼裝住大大壼, 雞塊都大大件原本都幾開心, 點知…食落根本就一啲都唔濃厚!!!!!! 個湯倒落個飯好似食緊一煲好”傑”既粥咁, 相當失望. 說好的雞味呢!!!! 燒雞塊尚叫不錯, 就係雞湯破壞左成個飯/_\

係呢個時候, 隔離枱既鐵板燒蠔定食上枱, 散發住濃濃既香氣簡直係令我地後悔莫及….
2014-05-17